Fixa Windows 10-appen som öppnas och sedan stängs

Fungerar några eller alla dina Windows 10-appar inte korrekt? Jag skrev tidigare en artikel om hur man åtgärdar problemet med saknade Windows Store-appar (fixa problemet med saknade Windows Store-appar), och nyligen hade jag en klient som köpte en dator till mig med Windows 10 på vilka ansökningar Windows öppnade, men stängdes sedan omedelbart.

Om du har det här problemet när appen inte laddas kan det vara ett behörighetsproblem. Det finns många anledningar till att ansökningar Lagra(Store) kommer inte att starta och en av dem är att behörigheterna för vissa mappar Windows och registerinställningar har ändrats antingen manuellt eller genom grupppolicy.

Du kan åtgärda det här problemet genom att kontrollera alla behörigheter för dessa mappar och registerinställningar och se till att alla är korrekta. I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du gör så att du kan köra dina applikationer igen i Lagra .(Lagra)

Windows 10 händelselogg

Du kan bekräfta om detta är orsaken till problemet genom att öppna händelseloggen och kontrollera händelse-ID 5961(Händelse-ID 5961) i händelseloggen. Du kan öppna händelseloggen genom att klicka Start(Starta) och skriva händelseloggen(händelselogg) .

Du måste navigera till följande loggfil för att se om denna speciella händelse existerar eller inte:

 

Väl där kommer du att se en hel massa evenemang listade där, kanske tusentals. Du kan inte gå igenom detta manuellt, så klicka på ” Hitta(Sök)” i det högra hörnet och skriv in 5961. Den kommer att söka i den här loggen och om den hittar något kommer den att markera den raden. Dubbelklicka på raden och du bör se lite information som nedan:Om händelsen existerar kan du vara säker på att det är ett behörighetsproblem för den nya gruppen i Windows berättigad ” Allt (Allt) applikationspaket(Applikationspaket) » . Vad är allt applikationspaket(Ansökningspaket) ? Väl(Tja), detta liknar de inbyggda administratörs- eller användargrupperna. Allt applikationspaket(Applikationspaket) inkluderar alla butiksapplikationer installerade i Windows 10 . Om den här gruppen inte har behörighet till vissa mappar och registerinställningar kommer det att leda till att Store-appar inte startar.

Fixa filsystembehörigheter

Låt oss först fixa filsystembehörigheterna. I själva verket är detta en kontroll av åtkomsträttigheter till tre mappar: Program Files, Windows och Användare .

Gå till utforskaren, högerklicka C:\Windows och gå till fliken ” Säkerhet(Säkerhet).” Så här ska det se ut med rätt behörigheter.

alla behörigheter för apppaket

Om detta inte är vad dina behörigheter visar för katalogen, klicka på ” Dessutom(Avancerat)” i det nedre högra hörnet. I nästa dialogruta klickar du på ” Ändra behörigheter”(Ändra behörigheter) .

ändra behörigheter

Sedan vill du klicka på ” Lägg till(Lägg till) ” . Observera att om knappen Lägg till(Lägg till)” är nedtonad, detta betyder förmodligen att alla filer ägs Pålitlig installerare . Läs mitt tidigare inlägg om hur du ändrar behörigheter så att du kan få full kontroll över filerna och mapparna.

lägga till behörigheter

Här måste du klicka “Välj rektor(Välj en huvudman) “, och skriv sedan in alla applikationspaket(alla applikationspaket) i objektnamnsfältet. Nödvändigtvis(Gör) klicka på ” Kontrollera namn(Kontrollera namn)” innan du klickar på “OK”.

välja en rektor

Se till att ” Sorts(Typ) ” är inställd på ” tillåta(Tillåt)” och ” Det gäller (Gäller för)denna mapp, undermappar och filer(Denna mapp, undermappar och filer) » . Se till att du har under Behörigheter “Läser och gör(Läs och kör) “”, ” Mappinnehållslista »(Lista mappinnehåll) och “Läsning(Läs) » . Klicka sedan på OK.

alla appbehörigheter

Du kommer tillbaka till huvudskärmen för behörigheter. Här måste du se till att kryssrutan är markerad Ersätt alla behörighetsposter för underordnade objekt med behörighetsposter som ärvts från detta objekt(Ersätt alla behörighetsposter för underordnade objekt med ärvbara behörighetsposter från detta objekt) .

ersätt barnbehörigheter

När du har gjort detta för katalogen Windows måste du göra samma sak för C:Users och C:Program Files. För C:Användare är allt detsamma, förutom att du ger gruppen Alla Ansökningspaket (Alla applikationspaket)full tillgång(full kontroll) . Även om du använder 64-bitarsversionen Windows måste du göra detta för C: Program Files (x86) också.

Åtgärda registerbehörigheter

För registerposter, öppna regedit genom att gå till ” Start(Start)” och skriv regedit . När du har öppnat den måste du kontrollera behörigheterna för HKEY_USERS . Högerklicka(Högerklicka) HKEY_USERS och(HKEY_USERS) välj ” Behörigheter(Behörigheter) » .

hkey användarbehörigheter

Se till att du har alla applikationspaket(Alla applikationspaket) har tillstånd att läsning.(läsa)

läsbehörighet

Gör nu samma sak för HKEY_CLASSES_ROOT . Expandera sedan HKEY_LOCAL_MACHINE och kolla HÅRDVARA , SAM , PROGRAMVARA och SYSTEMET .

Om du inte har tappat förståndet ännu, grattis! Det största problemet jag såg i hela den här processen är att ändra behörigheter på systemmappar eftersom du måste kringgå Pålitlig installerare för att göra ändringar i behörigheterna. Halva tiden fungerar aldrig ordentligt och sedan försöka få allt tillbaka till det normala är lika riskabelt.

Kanske är det bättre att du bara dumpar Windows 10 , men du måste installera alla tredjepartsprogram igen. du kan återställa Windows 10 genom att gå till ” inställningar(Inställningar)”, tryck på ” Uppdatering och säkerhet(Uppdatera och säkerhet)” och klicka sedan på ” Återhämtning(Återställning) » . Om du försöker ändra behörigheter och stöter på fel, lämna en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Fungerar några eller alla dina Windows 10-appar inte korrekt? Tidigare skrev jag en artikel om hur man åtgärdar problemet med saknade Windows Store-appar och nyligen hade jag en klient som köpte en Windows 10-maskin till mig där Windows-apparna såg ut att öppnas, men som sedan skulle stängas omedelbart.

Om du har det här problemet där en app inte kan laddas, är det förmodligen ett behörighetsproblem. Det finns många anledningar till varför Store-appar inte startar och en av dem är för att behörigheterna för vissa Windows-mappar och registerinställningar har ändrats, antingen manuellt eller av grupppolicy.

Du kan åtgärda det här problemet genom att kontrollera alla behörigheter för dessa mappar och registerinställningar och se till att alla är korrekta. I det här inlägget kommer jag att gå igenom stegen för att göra detta så att du kan få igång dina Store-appar igen.

Windows 10 händelselogg

Du kan bekräfta om detta är orsaken till problemet genom att öppna händelseloggen och leta efter Händelse-ID 5961 i händelseloggen. Du kan öppna händelseloggen genom att klicka på Start och skriva in händelselogg.

händelse-id

Du måste navigera till följande loggfil för att se om denna speciella händelse existerar eller inte:

 

Väl där kommer du att se en hel massa evenemang listade där, förmodligen tusentals. Du kan inte riktigt gå igenom detta manuellt, så klicka på Sök-knappen till höger och skriv in 5961. Den kommer att söka igenom den loggen och om den hittar något kommer den att markera den raden. Dubbelklicka på raden och du bör se lite information som nedan:Om händelsen existerar kan du vara ganska säker på att det är ett behörighetsproblem för en ny grupp i Windows som heter Allt Ansökningspaket. Vad är alla applikationspaket? Tja, det liknar de inbyggda administratörs- eller användargrupperna. Alla applikationspaket inkluderar alla butiksappar som är installerade i Windows 10. Om den här gruppen inte har behörighet till vissa mappar och registerinställningar kommer butiksappar att misslyckas med att starta.

Fixa filsystembehörigheter

Låt oss först fixa filsystembehörigheterna. Detta är i princip att kontrollera behörigheterna för tre mappar: Programfiler, Windows och Användare.

Gå till Utforskaren och högerklicka på C:\Windows och klicka på säkerhet flik. Så här ska det se ut med rätt behörigheter.

alla applikationspaketbehörigheter

Om det inte är vad dina behörigheter visar för katalogen, klicka sedan på Avancerad knappen längst ner till höger. I nästa dialogruta klickar du på Ändra behörigheter knapp.

ändra behörigheter

Du vill sedan klicka på Lägg till knapp. Observera att om knappen Lägg till är nedtonad betyder det förmodligen att alla filer ägs av TrustedInstaller. Läs mitt tidigare inlägg om hur du ändrar behörigheter så att du kan få full kontroll över filerna och mapparna.

lägga till behörigheter

Här behöver du klicka dig vidare Välj en rektor och skriv sedan in alla applikationspaket i objektnamnsrutan. Se till att klicka på Kontrollera namn innan du klickar på OK.

välj rektor

Se till att Typ är satt till tillåta och Gäller för är Denna mapp, undermappar och filer. Se till att du har under behörigheter läsa & köra, Lista mappinnehåll och läsa kontrollerade. Klicka sedan på OK.

alla applikationsbehörigheter

Du kommer tillbaka till huvudskärmen för behörigheter. Här måste du se till att kontrollera Ersätt alla behörighetsposter för underordnade objekt med ärvbara behörighetsposter från detta objekt.

ersätt barnbehörigheter

När du har gjort detta för Windows-katalogen måste du göra samma sak för C:\Users och C:\Program Files. För C:\Users är allt sig likt förutom att du ger gruppen Alla applikationspaket full kontroll. Om du kör 64-bitars Windows måste du också göra detta för C:\Program Files (x86) också.

Åtgärda registerbehörigheter

För registerposter, öppna regedit genom att gå till Start och skriva in regedit. När du har öppnat den måste du kontrollera behörigheterna för HKEY_USERS. Högerklicka på HKEY_USERS och klicka på Behörigheter.

hkey användarbehörigheter

Se till att Alla applikationspaket har läsa tillstånd.

läsbehörighet

Gör nu samma sak för HKEY_CLASSES_ROOT. Expandera sedan HKEY_LOCAL_MACHINE och gör kontrollen efter HÅRDVARA, SAM, PROGRAMVARA och SYSTEMET.

Om du inte har blivit galen vid det här laget, så grattis! Huvudproblemet som jag såg med hela den här processen är att ändra behörigheterna på systemmapparna eftersom du måste övervinna TrustedInstaller för att göra ändringar i behörigheterna. Halva tiden som aldrig fungerar ordentligt och sedan försöka få allt tillbaka till det normala är lika riskabelt.

Du kanske är bättre av att bara återställa Windows 10, men det kräver att du installerar alla dina tredjepartsappar igen. Du kan återställa Windows 10 genom att gå till inställningarKlicka på Uppdatering och säkerhet och sedan klicka på Återhämtning. Om du försöker ändra behörigheter och stöter på fel, skriv en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button