Fixa trasiga GIF-filer på Android

Android är ett av de viktigaste mobila operativsystemen med många fantastiska funktioner och användarvänligt gränssnitt. Det finns dock en sak som har irriterat användare i flera år. Android är problem associerade med att använda filer GIF och hantera dem. (gif)Grafik Utbytesformat eller gif är ett bitmappsbildformat som har funnits sedan slutet av 1980-talet och som nu används flitigt på Internet. gif(GIF)-filer är flera sekunder av video eller rörliga bilder som packas ihop till en fil och de fungerar över plattformar och enheter. Dock i Android, de är statiska och ibland öppnas de inte alls. Om du också står inför samma problem är du på rätt plats. Vi ger dig den perfekta guiden för att hjälpa dig förstå hur du åtgärdar felaktiga gif(GIF) -filer på Android .

Hur man fixar trasiga GIF-filer på Android(Hur man åtgärdar felaktiga GIF-filer på Android)

Det är fantastiskt att ett stort företag som Android har ett så apatiskt förhållningssätt till att arbeta med gifs. Det finns flera anledningar till detta, varav några listas nedan.


  • Android stöder inte GIF:er: (Android stöder inte GIF:) Android har fortfarande inget inbyggt stöd gif kan den inte köras naturligt gif(GIF) i systemet.

  • Android föredrar WebM: (Android föredrar WebM:) Android har länge stött WebM. Detta är ett format som liknar gif med bättre datakomprimering och högre kvalitet. Android vill att dess användare ska använda WebM istället för gif .

Kan enkelt ses och sparas gif(GIF) -filer, om några Android – enheten är rotad, men det är uppenbarligen skandalöst att rota din enhet bara för att du vill använda gif(GIF) -filer . Även om det finns andra sätt att åtgärda det här problemet, så utan att slösa någon tid, låt oss gå vidare till metoderna för att fixa det felaktiga gif(GIF) -filer på Android .

Android under åren(Android) släppte många uppdateringar. Det här problemet kommer definitivt att dyka upp för alla som använder en annan version. android. Speciellt med tanke på inkompatibiliteten Android Med gif(GIF) filer.

Notera.(Obs!) Smartphones har inte samma parametrar(Inställningar) inställningar. De varierar från tillverkare till tillverkare, så kontrollera att inställningarna är korrekta innan du ändrar dem. Som referens använde vi Redmi 8 .

Metod 1: Uppdatera Android OS(Metod 1: Uppdatera Android OS)

Innan(Först) bör du kontrollera vilken version Android du använder. Du kan skicka gif(GIF) till dina vänner eller familj, bara om du använder Android 7.1 eller mer(eller högre) en senare version av . Följ stegen nedan för att ta reda på vilken version Android körs på din telefon.(Android)

1. Gå till ” inställningar(Inställningar) ” .

Alternativ för inställningar. Hur man fixar trasiga GIF-filer på Android

2. Klicka på ” Om telefon(Om telefon) ” .

Om telefon

3. Hitta och testa android version(Android-version). I det här fallet detta Android 10 .

Android-versionen är markerad. Hur man fixar trasiga GIF-filer på Android

Om du inte använder den senaste android version(Android) försök att uppdatera Android -enhet och kontrollera om du kan fixa det defekta gif(GIF) -filer på Android .

Läs också: (Läs även:) Hur man skickar GIF-filer på Android (Hur man skickar GIF-filer på Android)

Metod 2: Uppdatera Messenger-appar(Metod 2: Uppdatera Messenger-appar)

Om du pratar med dina vänner eller familj med hjälp av någon meddelandeapp som t.ex whatsapp , se till att de använder samma version av den här meddelandeappen som du. Olika versioner av budbärare kan ladda ner samma gif(GIF) -filer . Detta kan hjälpa dig att åtgärda fel GIF-filer(GIF) på Android .

Notera.(Obs!) Du kan också prova att byta tangentbord Android förenlig med gif(GIF) filer.

Uppdatera WhatsApp Messenger från PlayStore

Om du fortfarande inte kan fixa felet gif(GIF) -filer på Android det finns olika tredjepartsprogram tillgängliga på Internet som du kan använda för att lösa problemet.

Vanliga frågor (FAQ)(Vanliga frågor (FAQ))

Q1. Varför fungerar inte GIF-filer på Google?(Fråga 1. Varför fungerar inte GIF-filer på Google?)

Svar (Svar) Detta beror vanligtvis på mjukvarufel. Försök att logga ut från ditt konto Google , logga in igen och kontrollera igen. Du kan också prova att starta om enheten och kontrollera din Wi-Fi-anslutning.

Q2. Vilket är bättre GIF eller MP4?(Fråga 2. Vilket är bättre GIF eller MP4?)

Svar (Svar.) MP4-filer(MP4) är bättre eftersom de är mycket mindre än gif(GIF) så att du sparar din data när du laddar upp den. De behåller också god kvalitet efter överföring och laddar snabbare än gif(GIF) .

Q3. Kan GIF spelas på Android?(Fråga 3. Kan du spela GIF-filer på Android?)

Svar (Svar.) Ja(Ja) , på enheter Android det finns ett förinstallerat program som kallas Galleri(Galleri) , som används för att visa bilder och annat multimediainnehåll. Du kan se dina sparade gif(GIF-filer) i denna applikation och ladda ner dem när som helst.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde förstå hur fixa trasiga GIF-filer på Android(fixa felaktiga GIF-filer på Android) . Om du har några frågor eller förslag, lämna dem gärna i kommentarsfältet.

Android är ett av de stora mobiloperativsystemen med många anmärkningsvärda funktioner och ett enkelt användargränssnitt. Ändå finns det en sak som har irriterat Android-användare i flera år, det är problemen med att använda och hantera GIF-filer. Graphics Interchange Format eller GIF är ett bitmappsbildformat som har funnits sedan slutet av 1980-talet och nu finns överallt på internet. GIF:er är några sekunder av videor eller rörliga bilder som packas ihop i en enda fil och de fungerar över plattformar och enheter. Men i Android är de statiska och ibland öppnas de inte alls. Om du också har att göra med samma problem är du på rätt plats. Vi ger dig en perfekt guide som hjälper dig att förstå hur du fixar felaktiga GIF-filer på Android.

Hur man åtgärdar felaktiga GIF-filer på Android

Hur man åtgärdar felaktiga GIF-filer på Android

Det är förvånande att ett stort företag som Android har ett så slö sätt att hantera gifs. Det finns flera skäl bakom det och några av dem listas nedan.


  • Android stöder inte GIF: Android har fortfarande inte inbyggt GIF-stöd, det kan inte köra GIF-filer naturligt i systemet.

  • Android föredrar WebM: Android hade WebM-stöd under lång tid. Det är ett liknande format som GIF med bättre komprimering av data och högre kvalitet. Android vill att användarna ska använda WebM istället för GIF.

Man kan enkelt visa och spara GIF-filer om deras Android-enhet är rotad men uppenbarligen är det skandalöst att rota din enhet bara för att du vill använda GIF. Även om det finns andra sätt att lösa det här problemet, så utan att slösa mer tid, släpp metoderna för att fixa felaktiga GIF-filer på Android.

Android har lanserat en mängd olika uppdateringar genom åren. Med alla som använder en annan version av Android kommer detta problem definitivt att dyka upp. Speciellt när du tar hänsyn till inkompatibiliteten hos Android med GIF.

Notera: Smartphones har inte samma inställningsalternativ. De varierar från tillverkare till tillverkare så kontrollera de korrekta inställningarna innan du ändrar några. Som referens har vi använt Redmi 8.

Metod 1: Uppdatera Android OS

Först och främst måste du kontrollera vilken version av Android du använder. Du kan bara skicka GIF-filer till dina vänner eller familj om du använder Android 7.1 eller ovanför. Följ dessa steg för att kontrollera vilken Android-version din telefon körs.

1. Gå till inställningar.

inställningsalternativ. Hur man åtgärdar felaktiga GIF-filer på Android

2. Klicka på Om telefon.

Om telefonalternativ

3. Leta upp och kontrollera Android-version. I det här fallet är det så Android 10.

Android-versionen markerad. Hur man åtgärdar felaktiga GIF-filer på Android

Om du inte använder den senaste Android, försök då att uppdatera din Android-enhet och kontrollera om du kan fixa felaktiga GIF-filer på Android.

Läs också: Hur man skickar GIF-filer på Android

Metod 2: Uppdatera Messenger-appar

Om du pratar med dina vänner eller familj med hjälp av någon messenger-app, till exempel WhatsApp, se till att de använder samma version av den messenger-appen som du. Olika versioner av messenger-appar kan ladda samma GIF-filer på olika sätt. Detta kan hjälpa dig att fixa felaktiga GIF-filer på Android.

Notera: Du kan också prova att byta ditt Android-tangentbord mot det som är kompatibelt med GIF-filer.

Uppdatera WhatsApp Messenger från PlayStore

Om du fortfarande inte kan fixa felaktiga tredje GIF-filer på Android finns det appar från olika parter tillgängliga online som du kan använda för att lösa problemet.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför fungerar inte GIF-filer på Google?

Ans. Detta händer vanligtvis på grund av mjukvarufel. Försök att logga ut från dig Google konto och logga in igen och kontrollera igen. Du kan också försöka starta om enheten och kontrollera din Wi-Fi-anslutning.

Q2. Vilket är bättre GIF eller MP4?

Ans. MP4 filer är bättre eftersom de är mycket mindre än GIF-filer så att du sparar dina data när du laddar ner dem. De behåller också snabbare god kvalitet efter att ha överförts och laddats än GIF-filer.

Q3. Kan du spela GIF-filer på Android?

Ans. Ja, Android-enheter har en förinstallerad app som kallas Galleri som används för att visa bilder och andra media. Du kan se dina sparade GIF-filer i den appen och ladda dem när du vill.

Rekommenderad:

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde förstå hur du gör fixa felaktiga GIF-filer på Android. Om du har några frågor eller förslag får du gärna lämna dem i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button