Fixa trasig Outlook-stavningskontroll

Jag uppdaterade nyligen versionen Microsoft Office på min dator och fick reda på att min stavningskontroll inte längre fungerade! Det brukade automatiskt visa mig felstavade ord direkt om jag skrev fel, men ingenting flaggades efter uppdateringen.

Även om jag körde stavningskontrollen manuellt, skulle den slutföras utan att flagga eller korrigera de felstavade orden! Irriterande! Efter att ha gjort lite research hittade jag flera möjliga lösningar. Du kan stöta på detta problem i Word 2007 2010, 2013 eller 2016.

Metod 1 – Aktivera stavningskontroll i Word

Eftersom det Syn använder Microsoft Word för att kontrollera stavningen måste du först se till att stavningskontrollen fungerar i Ord .

I äldre versioner Ord klicka på den runda ikonen kontor i det övre vänstra hörnet och klicka sedan Ordalternativ(Word-alternativ).

Klick ” Undersökning(Proofing)” och se till att kryssrutan ” Kontrollera stavningen medan du skriver” under ” (Kontrollera stavningen medan du skriver)När du korrigerar stavning och grammatik i Word(Vid korrigering av stavning och grammatik i Word).

stavningskontroll Outlook 2007

I nyare versioner kontor klick ” Fil”(File) och sedan ” alternativ(Alternativ) ” . Du har också möjlighet att kontrollera grammatik tillsammans med stavning om du vill.

När du har gjort det måste du klicka på ” tillägg(tillägg) “, och välj sedan ” Inaktiverade objekt(Inaktiverade objekt)” i rullgardinsmenyn Kontroll längst ned . (Hantera) Tryck sedan på knappen (Gå).

hantera inaktiverade objekt

Se till att stavnings kontroll(Proofing) är inte inaktiverad. Om det finns i listan över inaktiverade objekt, se till att aktivera det igen.

Metod 2 – radera(Ta bort) registernyckel

Om den här metoden inte fungerade kan du behöva prova en annan metod. Du kan göra detta genom att ta bort en registernyckel som inte kommer att påverka Ord eller dina Office-program.

Navigera till följande registernyckel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Word

Beroende på vilken version du har Ord , det kanske är 12.0 eller inte. Radera hela nyckeln ord. När öppnar du igen Ord , kommer den att återskapa alla nycklar och undernycklar åt dig. Starta också om Windows efter att du tagit bort nyckeln.

Förhoppningsvis borde detta lösa problemet med stavningskontrollen. Om inte kan du gå vidare till nästa nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared Tools\Proofing Tools\1.0\Override\

Ta bara bort nyckeln Åsidosätta . I vanliga versioner kontor denna nyckel behövs inte alls, så den kan tas bort på ett säkert sätt.

Metod 3 – kontorsrenovering

Om inget av detta hjälpte dig, och Syn stavningskontrollen fortfarande inte fungerar korrekt, du kan försöka reparera installationen. Du kan göra detta genom att gå till Kontrollpanel(Kontrollpanel) , ” Lägg till/ta bort program ” eller ” Program och funktioner(Program och funktioner)” genom att klicka Microsoft Office och klicka sedan på ” Förändra”(Förändra) .

Välj sedan alternativet ” Återupprätta(Reparera)” och låt programmet reparera installationen. I nyare versioner kontor du kan välja mellan snabb återställning och onlineåterställning, varav den senare är mer omfattande. Reparationer kan ta ganska lång tid. När det är klart, se till att starta om datorn.

Det är ungefär det! Om du fortfarande har det här problemet, lämna en kommentar här så ska jag försöka hjälpa dig! Njut av!

Jag uppgraderade nyligen versionen av Microsoft Office på min dator och fick reda på att min stavningskontroll inte längre fungerade! Vanligtvis skulle det automatiskt visa mig felstavade ord omedelbart om jag skrev fel, men efter uppgraderingen markerades ingenting.

Även om jag körde stavningskontrollen manuellt, skulle den slutföras utan att markera eller rätta något av de felstavade orden! Irriterande! Efter att ha gjort lite research hittade jag ett par möjliga lösningar. Du kan stöta på det här problemet i Word 2007, 2010, 2013 eller 2016.

Metod 1 – Aktivera korrektur i Word

Eftersom Outlook använder Microsoft Word för stavningskontroll måste du först se till att stavningskontrollen fungerar i Word.

I äldre versioner av Word, klicka på den runda Office-ikonen uppe till vänster och klicka sedan på Ordalternativ.

outlook 2007 stavningskontroll

Klicka på Korrektur och se till att Kontrollera stavningen medan du skriver rutan är markerad under När du korrigerar stavning och grammatik i Word sektion.

kontrollera stavning outlook 2007

Om nyare versioner av Office klickar du på fil och då alternativ. Du har också möjlighet att kontrollera grammatik tillsammans med stavningen, om du vill.

När du har gjort det måste du klicka på Tillägg och välj sedan Inaktiverade objekt från Klara av rullgardinsmenyn längst ner. Klicka sedan på knapp.

hantera inaktiverade objekt

Se till att Korrektur är inte inaktiverad. Om det finns i listan över inaktiverade objekt, se till att återaktivera det.

Metod 2- Radera Registernyckel

Om den metoden inte fungerade kanske du måste prova ett annat tillvägagångssätt. Du kan göra detta genom att ta bort en registernyckel som inte påverkar Word eller dina Office-program negativt.

Navigera till följande registernyckel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Word

Beroende på vilken version av Word du har, kan det vara 12.0 eller inte. Ta bort hela Ord nyckel. När du öppnar Word igen kommer det att återskapa alla nycklar och undernycklar åt dig. Starta också om Windows efter att du tagit bort nyckeln.

Detta bör förhoppningsvis lösa problemet med stavningskontroll. Om inte kan du navigera till följande nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Shared Tools\Proofing Tools\1.0\Override\

Ta bara bort Åsidosätta nyckel. I vanliga versioner av Office behöver du inte den här nyckeln alls, så den är säker att ta bort.

Metod 3 – Reparationskontor

Om inget av det fungerade för dig och Outlook fortfarande inte stavar korrekt kan du försöka reparera installationen. Du kan göra detta genom att gå till Kontrollpanelen, Lägg till/ta bort program eller Program och funktionerklicka på Microsoft Office och sedan klicka på förändra.

Välj sedan Reparera alternativet och låt programmet reparera installationen. I nyare versioner av Office kan du välja mellan en snabbreparation och en onlinereparation, varav den senare är mer omfattande. Det kan ta ganska lång tid för reparationen att slutföras. När det är klart, se till att du startar om datorn.

Det är ungefär det! Om du fortfarande har det här problemet, skriv en kommentar här så ska jag försöka hjälpa dig! Njut av!