Fixa tangentbordsskrivning omvänd fråga i Windows 10

Det är sällsynt att ditt PC-tangentbord skriver baklänges. ändå(Ändå) har ett betydande antal människor haft denna upplevelse, så du är inte ensam. Bortsett från omvänd tangentbordsinmatning, kanske du också märker att vissa menyer roterar åt vänster när du håller muspekaren.

I de flesta fall är detta ett programfel, men det kan också vara ett datorfel. Att byta tangentbord kanske inte löser problemet eftersom det sällan är orsaken till detta problem. Ditt tangentbord kanske skriver baklänges av en av följande anledningar:

 • Detta kan bero på felaktiga tangentbordsinställningar.
 • Skadad(skadad) eller föråldrad tangentbordsdrivrutin.
 • Skadade systemfiler.
 • Felaktig platskonfiguration.

Läs nedan för att ta reda på hur du löser problemet.

Tangentbord(tangentbord) skriver ut baklänges från höger till vänster

De har så många ställen att kontrollera om du har det här problemet, det är lättare att åtgärda om det är ett systemomfattande fel genom att kontrollera någon av metoderna nedan.

 1. Starta om din dator.
 2. Hård omstart av PC.
 3. Kontrollera din systemregion.
 4. Kör felsökaren för tangentbord.
 5. Ändra riktningen för att skriva på tangentbordet.
 6. Uppdatera eller installera om tangentbordsdrivrutinen.
 7. Felsökning i rent startläge.

1]Starta om datorn

Ofta kan detta fel åtgärdas (omstart av datorn kan åtgärda det här felet) genom att helt enkelt starta om datorn; det kommer inte att få dig att försöka starta om datorn. Navigera(Navigera) i ” Start(Starta)” och använd ” Ladda om(Omstart)”.

Om du använder ett externt tangentbord för att skriva in text, försök att inaktivera USB – kabel eller trådlös anslutning, vänta ett tag, anslut igen och kontrollera om felet kvarstår.

2]Starta om datorn hårt

På vissa sätt liknar det metoden ovan, men här kommer du inte att tillåta processen att slutföras helt. Hård omstart(Hård omstart) PC är ett utmärkt sätt att lösa många interna problem på din dator.

 • Spara först(Spara) alla öppna dokument eller framsteg och tryck sedan på och håll ned knappen mat(ström) i några sekunder tills den bärbara datorn stängs av helt.
 • Extrahera(Ta bort) datorns batteri och vänta cirka 3 minuter. Anslut nu adaptern ( sätt inte i batteriet(sätta inte i batteriet) ).
 • Ladda ner(Starta upp) ditt system och kontrollera om felet kvarstår.

Om du använder en stationär PC, inaktivera(koppla bort) all kringutrustning (inklusive tangentbord) och trådlösa anslutningar, och koppla sedan bort alla externa kontakter. Efter ett tag ansluter du datorn och all nödvändig kringutrustning och kontrollerar sedan.

3]Fixa din systemregion

De flesta platser på jorden är skrivna från vänster till höger. Om ditt tangentbord skriver baklänges kan ditt system vara inställt på en av dessa platser.

För att lösa det här problemet, öppna Kontrollpanel(Kontrollpanelen) > Timmar och region(Klocka och region) > Område(Region) .

Välj ” Plats(Plats)” eller ” Administrering(Administrativ)” och klicka på ” Ändra systemspråk…”(Ändra systemspråk…) .

ändra systemspråk

Klicka på rullgardinsmenyn ” Aktuell systemspråk”(Nuvarande systemspråk ) och ändra det till rätt region. När du är osäker, välj någon engelsk(engelska) alternativ.

ändra systemspråk till USA

Kolla nu.

4]Kör felsökaren för tangentbord.

Du kan felsöka tangentbordet för att se om det är orsaken.

Windows 10 gå till menyn ” Start(Startmeny) “, ange” Felsökning(Felsökning)” och tryck på Retur.

Tangentbord skriver baklänges

Skrolla(Scrolla) nedåt avsnitt ” Hitta(Hitta) och fixa andra problem” och välj ” tangentbord(tangentbord) » .

Windows 11 du ser inställningen här:

Kör Windows 11-tangentbordsfelsökaren

Slutligen kör du Kör tangentbordsfelsökaren och följ alla instruktionerna på skärmen.

5] Förändra(Ändra) riktningen för att skriva på tangentbordet.

tangentbordet skriver baklänges

Windows låter dig ändra inmatningsriktningen efter behag. Du kan navigera från vänster till höger och höger till vänster med några kortkommandon. Du kanske har gjort det. Prova någon av dessa kortkommandon:

 • För att skriva från höger till vänster, använd CTRL + höger SHIFT
 • För vänster till höger användning CTRL + vänster SHIFT

Kontrollera sedan om detta löser problemet.

6]Installera om tangentbordsdrivrutinen.

En föråldrad eller felkonfigurerad tangentbordsdrivrutin kan vara orsaken, som vi såg ovan, följ dessa steg för att installera om drivrutinerna. Öppna Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) och expandera ” Tangentbord(Tangentbord).

Högerklicka Standard PS/2-tangentbord (Tangentbordets namn kan variera beroende på tillverkare).

Välj “Radera(Avinstallera)” och följ sedan alla instruktionerna på skärmen ladda om(Starta om) datorn när du är klar.

Du kan också besöka tillverkarens webbplats, hitta din dator, hämta tangentbordsdrivrutin(tangentbordets drivrutin), ladda ner(ladda ner) och Installera(installera) det, ladda om(Starta om) datorn och leta efter fel.

7]Felsökning i Clean Boot State

Att starta om min dator tar för lång tid för Windows 10

Du kan felsöka manuellt genom att utföra en ren start (genom att utföra en ren start). Ren läser in(Boot) startar systemet med ett minimum antal drivrutiner och program som körs. När du startar datorn i Clean Boot-läge startar datorn med en förvald minsta uppsättning drivrutiner och startprogram, och eftersom datorn startar med en minsta uppsättning drivrutiner kanske vissa program inte fungerar som förväntat.

Clean boot-felsökning är utformad för att identifiera prestandaproblem. För att utföra ren uppstartsfelsökning måste du inaktivera eller aktivera en process i taget och sedan starta om datorn efter varje steg. Om problemet försvinner vet du att det var den sista processen som skapade problemet.

Således kommer du att kunna hitta bearbeta(Process) eller service(Tjänst) som skapar problem för din tangentbord(tangentbord) .

En av metoderna i den här artikeln bör åtgärda det här felet.

Det är ganska sällsynt att datorns tangentbord skriver baklänges. Ändå har ett stort antal människor haft denna upplevelse, så du är inte ensam. Förutom att skriva bakåt på tangentbordet, kanske du också märker att vissa specifika menyer roterar åt vänster när du håller muspekaren.

WiFi-lösenordet fungerar inte på ett icke-QWERTY-tangentbord

Oftast är det ett programfel, men det kan också vara ett datorfel. Att byta tangentbord kanske inte fixar det eftersom det sällan är orsaken till det problemet. Ditt tangentbord kan skriva baklänges på grund av något av följande skäl:

 • Det kan bero på felkonfigurerade tangentbordsinställningar.
 • Skadad eller en föråldrad tangentbordsdrivrutin.
 • Skadade systemfiler.
 • Fel platskonfiguration.

Läs nedan för att se hur du kan lösa det här problemet.

Tangentbord skriver bakåt från höger till vänster

Det finns så många ställen att kontrollera om du upplever det här problemet, det är lättare att åtgärda det om det är ett systemomfattande fel genom att kontrollera någon av metoderna nedan.

 1. Starta om din PC.
 2. Starta om datorn hårt.
 3. Kontrollera ditt systems region.
 4. Kör felsökaren för tangentbord.
 5. Ändra tangentbordets skrivriktning.
 6. Uppdatera eller installera om din tangentbordsdrivrutin.
 7. Felsök i Clean Boot State.

1]Starta om din dator

Ofta kan en enkel omstart av datorn fixa detta fel. det kommer inte att orsaka dig mycket att försöka starta om datorn. Navigera till Start menyn och använd Omstart alternativ.

Om du använder ett externt tangentbord för att skriva, försök att koppla bort USB-kabeln eller den trådlösa anslutningen, vänta ett tag, anslut igen och kontrollera om felet kvarstår.

2]Starta om datorn hårt

Det liknar på något sätt metoden ovan, men här tillåter du inte hela avstängningsprocessen. hård omstart en PC är en utmärkt metod för att lösa många interna problem på din dator.

 • Spara alla öppna dokument eller framsteg först, och tryck sedan och håll ned kraft knappen i några sekunder tills den bärbara datorn stängs av helt.
 • Ta bort datorns batteri och vänta i cirka 3 minuter. Anslut nu din adapter (sätt inte i batteriet).
 • starta upp ditt system och kontrollera om felet kvarstår.

Om du använder en stationär PC, koppla ifrån all kringutrustning (inklusive tangentbordet) och trådlösa anslutningar, koppla sedan bort alla externa uttag. Efter ett tag ansluter du din PC och ansluter all nödvändig kringutrustning, kontrollera sedan.

3]Korrigera ditt systems region

De flesta platser på jorden skriver från vänster till höger. Om du har tangentbordet att skriva bakåt kan ditt system ha konfigurerats till en av dessa platser.

För att lösa detta, öppna din kontrollpanel > Klocka och region > område.

Välj plats eller administrativ fliken och klicka på Ändra systemspråk….

ändra systemspråk

Klicka på nuvarande systemlokal rullgardinsmenyn och ändra den till rätt region. När du är osäker, välj någon engelsk alternativ.

ändra systemspråk till USA

Kolla nu.

4]Kör felsökaren för tangentbord

Du kan felsöka tangentbordet för att ta reda på om det är orsaken.

I Windows 10gå till start menySkriv in Felsökningoch tryck på ENTER.

Tangentbord skriver bakåt

Rulla ner i avsnittet Hitta och åtgärda andra problem och välj tangentbord.

I Windows 11 du ser inställningen här:

Kör felsökare för tangentbord Windows 11

Slutligen, kör felsökaren för tangentbord och följ alla instruktioner på skärmen.

5]Ändra tangentbordets skrivriktning

tangentbordet skriver baklänges

Windows låter dig ändra din skrivriktning efter behag. Du kan gå från vänster till höger och höger till vänster med några kortkommandon. Du kanske har gjort detta. Prova någon av dessa kortkommandon:

 • För höger till vänster, använd CTRL + höger SHIFT
 • För vänster till höger användning CTRL + vänster SHIFT

Kontrollera sedan om detta löser det.

6]Installera om din tangentbordsdrivrutin

En föråldrad eller felkonfigurerad tangentbordsdrivrutin kan vara en orsak som vi såg ovan, följ dessa steg för att installera om dina drivrutiner. öppna Enhetshanteraren och utöka Tangentbord alternativ.

högerklicka på Standard PS/2-tangentbord (ditt tangentbordsnamn kan vara annorlunda beroende på din tillverkare).

Välj Avinstallera och följ sedan alla instruktioner på skärmen Omstart din dator när du är klar.

Alternativt kan du besöka tillverkarens webbplats, söka efter din dator, hämta din tangentbordets drivrutin, ladda ner och Installera Det, Omstart din PC och kontrollera felen.

7]Felsökning i Clean Boot State

Att starta om min dator tar för lång tid för Windows 10

Du kan felsöka ytterligare manuellt genom att utföra en ren start. En ren start startar ett system med minimalt med drivrutiner och startprogram. När du startar datorn i ren start startar datorn med att använda en förvald minimal uppsättning drivrutiner och startprogram, och eftersom datorn startar med en minimal uppsättning drivrutiner kanske vissa program inte fungerar som du förväntade dig.

Clean-boot-felsökning är utformad för att isolera ett prestandaproblem. För att utföra renstartsfelsökning måste du inaktivera eller aktivera en process i taget och sedan starta om datorn efter varje åtgärd. Om problemet försvinner vet du att det var den sista processen som skapade problemet.

På detta sätt kommer du att kunna hitta processen eller tjänsten som skapar problem för ditt tangentbord.

En av metoderna i den här artikeln bör åtgärda det här felet.

Relaterade Artiklar

Back to top button