Fixa felet “Inga aktiva mixerenheter tillgängliga” i Windows

Jag arbetade nyligen på en klients dator som gav honom felet “inga aktiva blandningsenheter tillgängliga”(“inga aktiva mixerenheter tillgängliga”) när det klickade volymikon(volymikon) i aktivitetsfältet. Det här problemet kom från ingenstans och det verkade som om datorn aldrig hade haft ljud förut!

I appleten Ljud och ljudenheter(Ljud- och ljudenheter)” eller ” Ljud på (Ljud)kontrollpaneler(Kontrollpanelen) allt var nedtonat, och på ” Volym(Volym)” visas ett meddelande “Ingen ljudenhet.” (Ingen ljudenhet) I Windows 7, på ” Uppspelning” kommer att indikera det (uppspelning)ljudenheter är inte installerade.(Inga ljudenheter är installerade)

Saknade drivrutiner

Efter att ha kollat ​​i avsnittet ” Utrustning(Hårdvara)” via ” Systemets egenskaper(Systemegenskaper)” hittade vi ett par gula utropstecken bredvid multimedialjudkontroller(Multimedia Audio Controller) . Nu skulle detta problem vara lättare att lösa om ett separat Ljudkort(ljudkort), och detta skulle helt enkelt ladda ner och installera om den senaste drivrutinen för Ljudkort(Ljudkort) .

Ibland blir föraren skadad och ljudet försvinner. I det här fallet går du bara till webbplatsen Dell , HP eller din tillverkare och ladda ner ljuddrivrutinerna. När du har installerat de nödvändiga drivrutinerna bör du gå till Enhetshanteraren(Enhetshanteraren), högerklicka på ljudenheten under ” Ljud(Ljud) video- och spelkontroller»(video- och spelkontroller) och se något liknande nedan.

ljud drivrutin

För förarleverantör(Driver Provider) kan du se andra namn som Realtek etc. beroende på tillverkare Ljudkort(Ljudkort) . Om din Ljudkort(ljudkort) är inbyggt i moderkortet, du måste installera om moderkortets chipset-drivrutiner. Följ föregående länk för att installera chipset-drivrutiner för din moderkortstillverkare.

Windows Audio Service

Om problemet är nedtonat i Kontrollpaneler(Kontrollpanelen), men drivrutinen verkar vara bra installerad i Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) så är ditt enda andra problem förmodligen relaterat till Windows Audio Service(Windows ljudtjänst). Om tjänsten av någon anledning stoppas kommer du att uppleva ovanstående problem. För att lösa detta problem måste vi öppna ” Tjänster(Tjänster).”

För att göra detta, klicka på ” Start(Start)”, kör sedan och skriv tjänster.msc i Windows XP eller klicka bara på ” Start(Start)” och skriv sedan services.msc in Windows Vista Windows 7 eller Windows 8.

Windows ljudtjänst

Som standard i status(Status) ska skrivas Satte igång . Om inte måste du dubbelklicka på tjänsten, starta den och sedan ställa in ” Starttyp(Starttyp) » värde « Automatiskt(Automatisk) » .

tjänst av starttyp

Starta om din dator och förhoppningsvis ska du kunna ändra ljudegenskaperna i kontrollpaneler(Kontrollpanelen) och spela upp ljud på din dator. Om du fortfarande har problem, lämna en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Jag arbetade nyligen på en klients dator som gav honom felet “inga aktiva mixerenheter tillgängliga” när han klickade på volymikonen i aktivitetsfältet. Det här problemet kom upp från ingenstans och det var nästan som om datorn aldrig hade ljud tidigare!

I den Ljud och ljudenheter eller ljud applet i kontrollpanelen, allt var nedtonat och det fanns ett meddelande som sa Ingen ljudenhet under Volym flik. På Windows 7 står det Inga ljudenheter installerade Uppspelning flik.

inga ljudenheter

Saknade drivrutiner

vid kontroll under Hårdvara avsnitt via Systemegenskaperhittade vi ett par gula utropstecken bredvid Multimedia Audio Controller. Nu skulle det här problemet ha varit lättare att åtgärda om datorn hade ett separat ljudkort installerat och helt enkelt skulle ha inneburit att ladda ner och installera om den senaste drivrutinen för ljudkortet.

Ibland blir föraren korrupt och ljudet försvinner. I det här fallet går du bara till Dell, HP eller tillverkarens webbplats och laddar ner ljuddrivrutinerna. När de rätta drivrutinerna är installerade bör du gå till Enhetshanteraren, högerklicka på ljudenheten under Ljud-, video- och spelkontroller och se något liknande nedan.

ljud drivrutin

För Driver Provider kan du se andra namn som Realtek, etc beroende på tillverkaren av ljudkortet. Om ditt ljudkort är integrerat i ditt moderkort, måste du installera om moderkortets chipset-drivrutiner. Följ föregående länk för att installera chipset-drivrutinerna för din moderkortstillverkare.

Windows Audio Service

Om du får det nedtonade problemet i Kontrollpanelen, men drivrutinen verkar vara installerad bra i Enhetshanteraren, är ditt enda andra problem förmodligen relaterat till Windows Audio-tjänsten. Om tjänsten av någon anledning stoppas, kommer du att få de ovan nämnda problemen. För att åtgärda problemet måste vi öppna dialogrutan Tjänster.

För att göra detta, klicka på Start och kör sedan och skriv in tjänster.msc i Windows XP eller klicka bara på Start och skriv sedan in services.msc i Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8.

Windows ljudtjänst

Som standard ska det stå Satte igång under Status. Om inte, måste du dubbelklicka på tjänsten, starta den och sedan ställa in Starttyp till Automatisk.

tjänst av starttyp

Starta om datorn och förhoppningsvis ska du kunna ändra ljudegenskaperna i Kontrollpanelen och spela upp ljud på din dator. Om du fortfarande har problem, skriv en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button