Fix Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen

Windows otroligt eftersom det ger irriterande fel då och då. Till exempel, idag tog jag bort en mapp till en annan plats, och plötsligt visas ett felmeddelande: ” Ändringar av denna mapp kräver tillstånd från SYSTEM. (Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen.) “Och jag tänkte, ‘Wow, windows, du är bra, för helt plötsligt gav det mig ett fel även när jag tog bort eller kopierade en mapp.’

Så i princip behöver du administratörsrättigheter för att flytta eller ta bort en mapp, men vänta lite, var det inte adminkontot som skapade mappen från början, så varför behöver jag administratörsrättigheter på adminkontot? Detta är en bra fråga, och förklaringen till detta är att ibland låses ägandet av en mapp av ett annat användarkonto, eller systemet(SYSTEM) , och därför kan ingen göra ändringar i den här mappen, inklusive administratören. Fixningen är ganska enkel, ta bara äganderätten till mappen så är du igång.

Du kommer snabbt att märka att du inte kan ta bort eller ändra systemfiler, inte ens som administratör, och detta beror på att systemfiler Windows tillhör som standard en tjänst (Windows)Pålitlig installerare a Windows filskydd(Windows filskydd) förhindrar att de skrivs över. Du kommer att stöta på” Åtkomst nekad fel”(Fel nekad åtkomst) .

Du måste ta över ett ansvar(Äganderätt) för en fil eller mapp som ger dig tillträde beviljas ej(access denied error) så att du har full kontroll över det så att du kan ta bort eller ändra det elementet. När du gör detta ersätter du säkerhetsbehörigheter för att få åtkomst. Så, utan att slösa tid, låt oss se hur att korrigera. Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i detta mappfel(Åtgärda Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i detta mappfel) med hjälp av guiden nedan.

Att korrigera(Fix) Du behöver tillstånd från SYSTEM(SYSTEM) för att göra ändringar i denna mappfel

Metod 1: Ta ägarskap genom en registerfil(Metod 1: Ta ägarskap genom registerfil)

ett. Först(Först) ladda ner registerfilen här(här) .

ta äganderätten till registerfilen

2. Det låter dig ändra filägare och behörigheter med ett klick.

3. Installera InstallTakeOwnership välj filen eller mappen och högerklicka på knappen Ta ägarskap.

högerklicka för att ta äganderätten

4. När du har full tillgång till önskad fil eller mapp kan du till och med återställa standardbehörigheterna den hade. Klicka på knappen(Klick) ” Återta äganderätten(Återställ äganderätt)” för att återställa den.

5. Och du kan ta bort alternativet ” Äganderätt(Ägarskap)” från snabbmenyn genom att klicka RemoveTakeOwnership.

Ta bort äganderätten från registret

Metod 2: bli ägare manuellt(Metod 2: Ta ägarskap manuellt)

Kolla in det för att ta ägarskap manuellt: Hur man åtgärdar felet nekad åtkomst av destinationsmapp

Metod 3: Försök att låsa upp(Metod 3: Testa Unlocker)

Upplåsare – ett gratisprogram som perfekt visar vilka program eller processer som för närvarande låser en mapp: Unlocker

1. Installation Upplåsare kommer att lägga till ett alternativ till högerklickskontextmenyn. Navigera till mappen och högerklicka och välj Unlocker.(välj upplåsare.)

Lås upp i snabbmenyn på höger musknapp

2. Nu kommer det att ge dig en lista över processer eller program som låst mapp.(låser på mappen.)

upplåsningsalternativ och låshandtag

3. Det kan finnas många processer eller program i listan, så du kan antingen döda processer, antingen avblockera eller avblockera alla.(döda processerna, låsa upp eller låsa upp alla.)

4. När du har klickat Lås upp alla(Lås upp alla), din mapp ska vara upplåst och du kan antingen ta bort eller ändra den.

Ta bort mapp efter att ha använt upplåsaren

Det kommer definitivt att hjälpa dig att ändra filbehörigheter i Windows 10 för att åtgärda felet. Du behöver tillstånd från SYSTEMET för att göra ändringar i detta(Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen) mappfel, men om du fortfarande har fastnat, fortsätt.

Metod 4: Använd MoveOnBoot(Metod 4: Använd MoveOnBoot)

Om ingen av ovanstående metoder fungerar kan du försöka ta bort filerna innan du laddar ner dem helt fönster. Detta kan faktiskt göras med ett program som heter MoveOnBoot. Du behöver bara installera MoveOnBoot ange vilka filer eller mappar du vill ta bort men inte kan ta bort och sedan starta om din dator.(starta om datorn.)

Använd MoveOnBoot för att radera en fil

Du kanske också gillar:

Det är allt, du har framgångsrikt studerat, hur(hur) fixa . Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen. (Åtgärda Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen.) Men om du har några frågor om det här inlägget, ställ dem gärna i kommentarerna.

Windows är otroligt eftersom det kommer att skapa irriterande fel då och då. Till exempel, idag höll jag på att ta bort en mapp till en annan plats och plötsligt dyker det upp ett felmeddelande med “” Och jag var som wow windows du är fantastisk för att plötsligt gav mig ett fel för att ens ta bort eller kopiera en mapp.

Fix Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen

Så i grund och botten behöver du administratörsbehörigheter för att flytta eller ta bort en mapp, men vänta lite var det inte administratörskontot som skapade mappen i första hand, så varför behöver jag administratörsbehörighet i ett administratörskonto? Det är en bra fråga och förklaringen till det beror på att ibland är ägandet av mappen låst med ett annat användarkonto eller med SYSTEM och det är därför ingen kan göra ändringar i den mappen inklusive administratör. Fixningen för detta är ganska enkel, ta bara äganderätten till mappen och du är bra att gå.

Du kommer snabbt att märka att du inte kan ta bort eller ändra systemfiler, inte ens som administratör och detta beror på att Windows-systemfiler ägs av TrustedInstaller-tjänsten som standard, och Windows Filskydd kommer att förhindra att de skrivs över. Du kommer att stöta på en”Åtkomst nekad fel.”

Du måste ta äganderätten till en fil eller mapp som ger dig så att du kan ge full kontroll över den så att du kommer att kunna ta bort eller ändra detta objekt. När du gör detta ersätter du säkerhetsbehörigheterna för att ha åtkomst. Så utan att slösa någon tid låt oss se hur man gör med hjälp av guiden nedan.

Fix Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i detta mappfel

Metod 1: Ta ägarskap genom registerfil

1. Ladda först ned registerfilen härifrån.

ta äganderätt genom registerfil

2. Det låter dig ändra filägande och åtkomsträttigheter med ett klick.

3. InstalleraInstallTakeOwnership‘ och välj filen eller en mapp och högerklicka på knappen “Ta ägarskap”.

högerklicka ta ägarskap

4. När du har fått full tillgång till önskad fil eller mapp kan du till och med återställa standardbehörigheterna som den hade. Klicka på “Återställ äganderätten”-knappen för att återställa den.

5. Och du kan ta bort alternativet Ägarskap från din snabbmeny genom att klicka på “RemoveTakeOwnership.

Ta bort ta äganderätt från registret

Metod 2: Ta ägarskap manuellt

Kolla in det här för att ta ägarskap manuellt: Så här åtgärdar du felet för nekad åtkomst till målmapp

Metod 3: Testa Unlocker

Unlocker är ett gratis program som gör ett bra jobb med att berätta vilka program eller processer som för närvarande håller lås på mappen: Unlocker

1. Om du installerar Unlocker kommer ett alternativ att läggas till i din högerklicksmeny. Gå till mappen, högerklicka sedan och välj upplåsning.

Upplåsning i högerklicksmeny

2. Nu kommer det att ge dig en lista över processer eller program som har låser på mappen.

upplåsningsalternativ och låshandtag

3. Det kan finnas många processer eller program listade, så du kan antingen döda processerna, låsa upp eller låsa upp alla.

4. När du klickar Lås upp alladin mapp måste vara upplåst och du kan antingen ta bort eller ändra den.

Ta bort mapp efter att ha använt upplåsaren

Detta kommer definitivt att hjälpa dig att ändra filbehörigheter i Windows 10 för att fixa fel, men om du fortfarande har fastnat, fortsätt.

Metod 4: Använd MoveOnBoot

Om ingen av ovanstående metoder fungerar kan du försöka ta bort filerna innan Windows startar upp helt. Egentligen kan detta göras med hjälp av ett program som heter MoveOnBoot. Du behöver bara installera MoveOnBoot, tala om vilka filer eller mappar du vill ta bort som du inte kan ta bort, och sedan starta om datorn.

Använd MoveOnBoot för att radera filen

Du kanske också gillar:

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur man gör Fix Du behöver tillstånd från SYSTEM för att göra ändringar i den här mappen. Men om du fortfarande har några frågor angående detta inlägg, ställ dem gärna i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button