Fitbit formaliserar sina nya uppkopplade klockor Sense 2, Inspire 3 och Versa 4

Fitbit 2022-sortimentet © Fitbit

Fitbit har precis presenterat sin nya anslutna klockor till läsårets början. Det finns inte mindre än tre modeller som kommer för att utöka katalogen för det amerikanska varumärket: Inspire 3-armbandet samt smarta klockor Versa 4 och Sense 2.

Tvärtemot vissa rykten kommer det inte att ske någon övergång till Wear OS. Trots allt kommer vi att kunna pryda våra handleder med vackra uppkopplade klockor dedikerade till hälsoövervakning!

Inspire 3: den prisvärda aktivitetsspåraren

Den första modellen som presenterades på Fitbit-konferensen, Inspire 3 är ett uppkopplat armband som syftar till att vara prisvärt. Marknadsförd för 99,95 euro har den en rundad design som påminner om den hos Fitbit Luxe.

Den lilla aktivitetsspåraren byter ut den monokroma OLED-skärmen från föregående generation mot en färgpekskärm. Tittkomforten bör därför ökas. Detta är inte den enda ändringen att rapportera: hjärtsensorn kan nu detektera nivån av SpO2. Inspire 3 kan också ge hudens temperatur.

Hälsospårning är fortfarande kärnan i hur Fitbit fungerar. Förutom att spåra steg, förbrända kalorier och hjärtfrekvens, erbjuder Inspire 3 även andningsövningar. Fitbit Premium-medlemmar kan också få sin sömnpoäng, fitnesspoäng och nya sömnprofiler.

Fitbit Inspire 3 © Fitbit

Som en påminnelse kostar Premium-prenumerationen 8,99 euro per månad. Det ger tillgång till hundratals videoövningar och ett bredare utbud av analyserad data. En sexmånaders provperiod erbjuds för köp av en Inspire 3. Slutligen förblir autonomin oförändrad jämfört med Inspire 2, dvs cirka 10 dagar.

Förbeställningar är öppna idag på den officiella Fitbit-webbplatsen, med leverans planerad till september.

Versa 4 och Sense 2: omarbetad design och gränssnitt för Fitbit-klockor

Nyheterna smarta klockor av det amerikanska märket är relativt lika. Båda drar nytta av en omarbetad design, mer rundad än tidigare generationer. Pekknappen, opraktisk på Versa 3, försvinner till förmån för en gammal bra fysisk knapp.

De två tokanterna är kompatibla med Android och iOS, och deras gränssnitt har omarbetats grundligt. Om det inte är Wear OS som driver allt kommer Google Maps och Google Wallet att kunna användas på dessa två anslutna klockor i framtiden. Detta är goda nyheter för kontaktlösa betalningar, den nuvarande Fitbit Pay är inte särskilt utbredd hos franska banker.

Versa 4 ser att antalet stödda sportprofiler ökar från 20 till 40. Bland dem: HIIT, CrossFit, tyngdlyftning och dans. Fitbit Premium-programmet erbjuder de vanliga fördelarna med över 1 000 träningsvideor och tillgång till ytterligare data som Fitness Score, motsvarande träningsbelastning.

Fitbit Sense 2 Google Wallet © Fitbit

Sense 2 å sin sida återställer alla funktioner hos sin lillasyster och lägger till 24/7 stressövervakning. För detta använder den en ny sensor som kallas “Body Response”. Om den första Fitbit Sense krävde manuella avläsningar är det inte längre nödvändigt på Sense 2 som gör mätningar konstant. I händelse av en ökning av stressen smart klocka föreslår automatiskt andnings- och mindfulnessövningar att göra på din handled eller via Fitbit-appen. Naturligtvis gör EKG-sensorn en comeback för att upptäcka eventuella förmaksflimmerproblem.

Versa 4 och Sense 2 erbjuder cirka sex dagars batteritid, med snabbladdning som återställer en dags användning på bara 12 minuter. Sex månader med Fitbit Premium är gratis vid köp av någon av de smarta klockoroavsett om du är ny medlem eller en vanlig användare av det amerikanska varumärkets produkter.

Förbeställningar är öppna idag. Räkna 229,95 euro för Versa 4 och 299,95 euro för Sense 2. Leveranser kommer att lanseras i höst.

Källa: Fitbit presskonferens

Relaterade Artiklar

Back to top button