Fitbit distribuerar pulsmätning i Frankrike, men vad är det till för och hur man använder det?

Fitbit Versa 3

Smartwatches och vissa Fitbit fitness trackers kommer nu att kunna varna dig om du har ett oregelbundet antal hjärtslag.

Fitbit-produkter tar ett steg längre i uppkopplad hälsa.

Ett system som först introducerades i USA och nu anländer till Frankrike

I april förra året rullade den amerikanska tillverkaren ut en ny funktion till sina amerikanska användare för att automatiskt upptäcka oregelbundna hjärtslag.

Under dagen analyserar märkets anslutna klockor och armband mycket ofta antalet hjärtslag hos sina bärare. Det här nya alternativet här låter dig skicka ett meddelande när antalet slag överskrider eller faller under en viss medelnivå som definieras automatiskt av programvaran eller direkt av användaren.

Om funktionen endast var reserverad för USA fram till dess är den nu tillgänglig för användare i ytterligare ett tjugotal länder, inklusive Frankrike.

Fitbit-enheter kan nu upptäcka tidiga tecken på förmaksflimmer

Systemet utvecklat av Fitbit har fått de europeiska myndigheternas godkännande och har klarat de nödvändiga testerna för att från och med nu kunna integrera det i sina produkter. Märkets enheter kommer nu att automatiskt kunna upptäcka förmaksflimmer. I vila slår en individs hjärta vanligtvis mellan 60 och 100 gånger per minut. Om hjärtslagsräkningen blir ur funktion under en längre tid, dyker ett meddelande upp på skärmen och uppmanar användare att söka läkarvård så snart som möjligt.

Förmaksflimmer är en svår diagnos att diagnostisera hos vissa patienter som inte visar några karakteristiska synliga symtom som hjärtklappning eller andningssvårigheter. Det kan dock orsaka hjärtstillestånd, stroke eller blodpropp om det inte behandlas i tid. Vuxna över 40 år har en av fyra chanser att uppleva denna sjukdom under sin livstid.

För att aktivera den här funktionen kommer användare att uppmanas att besöka Fitbit-mobilappen och klicka på fliken “Upptäck” för att komma åt inställningar och flera informationspaneler. Pulsövervakning kan också utföras från EKG-applikationen för kompatibla modeller.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button