Fisker Ocean avslöjar (äntligen) sina priser i Europa

Fisker Ocean © Fisker

Efter att ha avslöjat sina priser på den amerikanska kontinenten i november 2021, lyfter Fisker på slöjan om prissättningen av sin Ocean-modell i Europa.

En minimisumma på cirka 41 900 euro, exklusive bonusar, bör därför begäras för att få detta fordon.

50 modeller kommer att tillverkas i Österrike 2022

2022 års upplaga av Mobile World Congress (MWC), som för närvarande hålls i Barcelona (Spanien), är full av tillkännagivanden, bland annat på sidan av elbilar. Faktum är att företaget Fisker just avslöjade det europeiska priset för sin elektriska SUV Ocean. Och i Spanien ska du kunna få det från 41 900 euro inklusive moms. Detta är ganska långt ifrån ingångspriset på 37 499 dollar exklusive skatter i USA (33 500 euro), vars statliga skattesatser varierar från 2% till 7%.

Fisker anger att detta pris inte tar hänsyn till eventuella subventioner för köp av elfordon. Därmed kommer priset att variera lokalt och Fisker hoppas särskilt att det ska sjunka till runt 32 000 euro tack vare den ekologiska bonus som gäller i till exempel Tyskland. Under tiden producerar företaget 50 prototyper av sin Fisker Ocean i Magna Steyr-fabriken i Graz (Österrike). Massproduktionen av denna modell bör ske från den 17 november 2022. Prioriterad leverans kommer att gälla selektiva marknader “ från europeiska och skandinaviska länder säger Fisker.

Om samma ämne:
Kia EV6 utsågs till Årets bil i Europa 2022

Källa: Elektricitet

Relaterade Artiklar

Back to top button