Firefox verkar långsam eller öppnar inte vissa sidor? Så här åtgärdar du problemet

Firefox Clubic © Clubic.com

Om du märker en viss långsamhet i din webbläsare nu för tiden firefox
det finns ett enkelt knep som löser problemet.

⚠ VIKTIG uppdatering – 13 januari kl. 15.00.

Mozilla säger att det har det löste problemet
några timmar sen. Av säkerhetsskäl är det därför inte längre lämpligt att avaktivera protokollet nätverk.http.http3.aktiverat.

Det är ibland frustrerande att klaga på att din webbläsare är långsam, eller att inte förstå varför vissa sidor vägrar att öppna som du är van vid. Om du är en Firefox-användare kan du ha varit i den här situationen i några timmar. Men få inte panik, en öppen källkodsspecialist och DevOps-ingenjör från Criteo, Erwan Velu, har hittat en åtminstone tillfällig lösning för att övervinna detta irriterande hinder.

Lite manipulation, och din Firefox-webbläsare bör återfå sin suveräna

Öppna först din Firefox webbläsare. Nej, tacka oss inte, det är inte över! Sedan skriver du tecknen “about:config” i adressfältet utan citattecken och trycker sedan på “Enter”. Om en varningssida dyker upp, klicka på “Acceptera risken och fortsätt”, och därifrån kommer du till rätt sida.

Mozilla långsamhet

Från området “Visa alla” kan du kopiera och klistra in följande kommando, igen utan citattecken: ” nätverk.http.http3.aktiverat “, och avaktivera inställningen genom att klicka på pilarna på “Invertera”-knappen, så att din beställning ändras till “falsk”. Flera Internetanvändare har funnit denna lösning effektiv.

Mozilla långsamhet 2

Vägen :

  • I Firefox adressfält skriver du about:config
  • Tryck enter”
  • Klicka på “Acceptera risken och fortsätt” om en varningssida visas
  • I området “Visa alla”, kopiera och klistra in kommandot network.http.http3.enabled och klicka på dubbelpilen “Invertera” för att växla protokollet till “False”.

Det finns även en annan lösning, testad och godkänd av vår journalist Noëllie Mautaint. Det består av att gå till webbläsarens inställningar, sedan gå till sidan “Anslutningsinställningar” och klicka på knappen “Ingen proxy”, vilket kommer att lösa alla dina bekymmer.

Bästa webbläsaren – Jämförelse 2022 | Clubic

Webbläsare: Clubic jämför de 10 bästa leverantörerna för tillfället för att vägleda dig, oberoende och objektivt.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button