Firefox 52 kommer att ta på sig ännu mer integritet med ett Tor-webbläsarsystem

Och det är att dessa redan kan anses vara en av de mest använda mjukvaran på daglig basis med dator eftersom de fungerar som en plattform för åtkomst Internet varmed dess betydelse ökar. Trots de många funktioner och nya funktioner som skiljer sig utvecklare göra tillgängliga för sina kunder över tid, en av de viktigaste för dem är utan tvekan allt som hänvisar till integritet och säkerhet . Det är två punkter av yttersta vikt, både för användarna själva, såväl som för webbläsarnas ansvariga, varför allt mer vikt läggs på att förbättra dessa avsnitt.

Bland de vanligaste programmen inom dessa områden är alternativet av Mozilla , firefox som i sitt fall arbetar fullt ut med testversionerna av sin nästa version, version 52, som ska vara tillgänglig för alla i stabilt läge nästa mars. Tja, de personer som är ansvariga för att testa testversioner hittade nyligen en viktig funktion som tillkännagavs av företaget att ta hand om vår integritet när du surfar på Internet. Det är en funktion som kommer från Tor webbläsareoch som fokuserar på en mekanism som försöker förhindra att de olika webbsidor som användare kommer åt från att kunna få sitt “fingeravtryck” genom att använda skript JavaScript Var Blixt allt för att få listan över teckensnitt från vårt team.

Firefox förhindrar datorspårning

Den korrekta kombinationen av dessa källor till en dator kan vara unika, måste därför beaktas att, för det fall en attackerar skulle få, skulle det tillåta honom att identifiera den datorn och därför spåra den därifrån. Det är därför Tor-webbläsaren, och nu Firefox, lurar dessa webbplatser i svara på dessa typer av förfrågningar med en standardlista över allmänna typsnitt som är lämpliga för operativ system som körs på den här datorn, så att man undviker att skicka de riktiga typsnitten och utrustningen i fråga. kan inte lokaliseras.

Allt detta är fortfarande under testperioden, även om det bör implementeras under nästa slutversion från Navigatör .

Relaterade Artiklar

Back to top button