Firefox 103 är tillgänglig för nedladdning, upptäck alla nyheter

firefox © © monticello / Shutterstock.com

En ny version av webbläsaren firefox har kommit, och med det olika förbättringar, som användarna inte kommer att klaga på.

Mozilla Foundation, som är ursprunget till webbläsaren Firefox, har precis presenterat den senaste versionen som är tillgänglig för nedladdning. Företag, utvecklare och privatpersoner påverkas av denna mer avancerade variant av webbläsaren.

Optimerad visning och lyhördhet

Mozilla har försökt förbättra användarupplevelsen genom att lägga till flera funktioner i sin webbläsare. Med denna version 103 är Firefox nu mer lyhörd på macOS-datorer. Denna förbättring är mest märkbar under höga CPU-användningstoppar. Prestandan för skärmar med hög bilduppdateringsfrekvens (120Hz+) har också förbättrats.

I den senaste versionen är åtkomst till Firefox ännu enklare. En ikon fästs i aktivitetsfältet när du installerar Windows 10 och 11. En förändring som också gör att Firefox startar snabbare när den väl har installerats. Parametern som används för att öka visningsstorleken på texter sträcker sig nu till allt innehåll. En välkommen förbättring när det gäller användartillgänglighet. Användningen av webbläsaren förenklas ytterligare, särskilt genom skapandet av Tab-genvägen, Shift+Tab som gör det möjligt att nå verktygsfältet utan att använda musen.

På säkerhetssidan har nio kryphål fyllts. Det finns också olika fixar som hantering av data som lagras lokalt på datorn. Skapandet av bokmärkesgenvägar, tack vare ett drag från Utforskaren till Windows, har reviderats. Den flerspråkiga stavningskontrollen har också justerats för att fungera korrekt med texter i icke-latinska alfabet.

firefox

Att ladda ned

firefox

  • Sköts av en stiftelse
  • Gratis och säker
  • Snabb

Firefox är fortfarande med i racet och det är i slutändan den äldsta webbläsaren som har kunnat återuppfinna sig själv under decennierna tack vare en ständigt hängiven community.

Firefox är fortfarande med i racet och det är i slutändan den äldsta webbläsaren som har kunnat återuppfinna sig själv under decennierna tack vare en ständigt hängiven community.

Källa: Mozilla

Relaterade Artiklar

Back to top button