Fire TV: Amazon ritar en ny box och en QLED-TV

Amazon Omni QLED © © Amazon

Amazon är fast besluten att få oss att spendera tid framför sin streamingtjänst med en ny tv-box samt en uppkopplad 4K-tv.

Företaget glömde uppenbarligen inte att säga ett ord, under presentationen av sin nya produktlinje, om sitt segment som ägnas åt tv.

Fire TV Cube: kraftfullare och snabbare för att konsumera ditt innehåll i 4K

Det är Amazons premium-tv-box som har äran av en uppgradering i år. Fire TV Cube ärver en ny 2,0 GHz åttakärnig processor som får varumärket att säga att prestandan hos dess nya enhet är 20 % högre än den för föregående generation.

Amazon Fire TV Cube © © Amazon

Fire TV Cube stöder självklart 4K HDR-videor såväl som Dolby Vision, men även Dolby Atmos för ljuddelen. Varumärket nämnde också under sin presentation en förbättrad teknik för uppskalning av HD-innehåll till 4K.

För anslutning har Fire TV Cube en Ethernet-port, men även en HDMI-port som låter dig ansluta enheter och styra dem direkt med din Alexa-fjärrkontroll. Dessutom finns en USB-port tillgänglig på enheten. För en trådlös anslutning är Fire TV Cube kompatibel med Wi-Fi 6E, den senaste standarden.

Nästa generations Fire TV Cube kommer snart att finnas tillgänglig. Dess pris är 159,99 euro och förbeställningar är redan möjliga på Amazons webbplats.

Amazon har även presenterat sin nya Alexa Voice Remote Pro, en fjärrkontroll designad för att fungera med röstassistenten och som erbjuder programmerbara knappar för att aktivera en rutin eller tjänst med ett klick. Tillbehöret har en knappbakgrundsbelysning som tänds automatiskt när ljuset sjunker. Den säljs separat till ett pris av 39,99 euro.

Amazon Fire TV Cube © © Amazon

En första QLED-TV från Amazon

Amazon lanserar också sin första TV idag, kallad Omni QLED. Som namnet antyder har tillverkaren använt QLED-teknik för sin panel, som också erbjuder 4K-definition. Amazon erbjuder sin nya enhet i två skärmstorlekar: 65 och 75 tum.

Amazon Omni QLED © © Amazon

Omni QLED erbjuder även stöd för Dolby Vision IQ och HDR10+ Adaptive, två tekniker som modulerar HDR-inställningarna efter omgivningsljuset i ditt rum. Användarupplevelsen kommer att hanteras av Amazon med Fire TV-systemet, och vi föreställer oss att Prime Video kommer att vara på en mycket bra plats, även om alla streamingplattformar kommer att vara tillgängliga.

Amazon Omni QLED © © Amazon

Amazon har tillåtit sig en sista koketteri genom att integrera 1 500 konstverk som används som tapeter när enheten är i standby. Omni QLED:erna är ännu inte tillkännagivna i Frankrike. För USA är priserna $799 för 65-tumsmodellen och $1 099 för 75-tums TV.

Källa: Amazon pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button