Final Space-recension: I rymden hör alla Gary skrika

Final Space © TBS

Vill du ha en inte alltför lång animationsserie för att koppla av, skratta och till och med vibrera lite? Sök inte längre! Riktning FinalSpace och hans brutna armar rymdbesättning, vilket är svårt att inte falla för.

Skärmsläckaren[s] S06E06 📺 : FinalSpace

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Final Space datablad

Information

Kön
Science-Fiction, Fantasy, Animation, Action, Äventyr, Drama, Komedi

Prestation
Olan Rogers, David Sacks

Redaktör
Conaco, Jam Filled Entertainment, ShadowMachine

Plattform
MyCanal

Antal säsonger
3

Antal avsnitt (totalt)
36

Final Spaaaaaaaaaaaaace

Jag tvekade länge att ge en komplett krönika till FinalSpace. Redan nämnt i vårt urval av de bästa animerade serien, verket signerat TBS (och som erbjuds av Canal+ i våra lokaler) har verkligen många argument som motiverar marknadsföringen, men lider också av några fel som tenderade att sakta ner skrivningen av denna artikel .

Med sin övertygande säsong 3, som just nu sänds, är det äntligen dags.

Final Space © TBS

Handlingen av FinalSpace inleds med karaktären Gary Goodspeed, en astronaut dömd att leva ensam i ett rymdskepp. Lyckligtvis för honom, fem år efter straffets början, även denna hjälte förlorare bara falskt full av sig själv (han gillar särskilt att prata om sig själv på 3:ane person, som sätter sig i scenen med en djup och dramatisk röst) kommer att korsa vägar med Mooncake.

Skiva av Mooncake

Under hans luft av bedårande runda och gröna utomjordingar med en hög röst (och objektivt sett mycket sötare än Baby Yoda, du behöver inte säga något annat) är Mooncake faktiskt en planetförstörare. Han är därför föga överraskande förföljd, för sin makt, av en formidabel fiende vid namn Lord Commander. Den sistnämnda är dubbad av den engelske skådespelaren David Tennant, låt det sägas, Mooncake har a priori ingen chans att ta sig ur det.

Lyckligtvis bildas en heterogen och förtjusande besättning vid sidan av utomjordingen, som i synnerhet består av Gary, Quinn (hans komplicerade kärlek), Avocato (hans nya bästa vän)… Och dessa formidabla karaktärer kommer att göra allt för att skydda sin följeslagare.

För att göra detta kommer de att navigera så gott de kan i en galax med en rik och komplex sammansättning när det gäller scenerier, fraktioner, mytologier… Ett epos som består av överraskande händelser, under vilka serien, vars ambitioner växer, aldrig glöm humor, väsentlig för dess funktion och identitet.

Final Space © TBS

För ja, vi har ett gott skratt FinalSpace (mindre än i Rick & Mortymen mer än i Futurama, för att ge dig en idé, i en mycket personlig skala). Humorn bärs särskilt av några atypiska karaktärer (den smärtsamma KVN-roboten i spetsen), men också av ganska väldoserade absurda situationer och dialoger.

Showen går dock mycket längre än jag förväntat mig när det gäller dramatik och intensitet…

Freaks och Gary

FinalSpace erbjuder verkligen många dramatiska vändningar som vi inte nödvändigtvis är vana vid att se i den här typen av arbete, ofta mycket orienterad avslappning och yrsel, vilket förbjuder radikala manusbeslut. Men här, från små äventyr som äger rum i skeppet till katastrofala händelser i galaktisk skala, lyckas serien skapad av Olan Rogers (som också lånar ut sin röst till flera karaktärer, inklusive Gary) mycket regelbundet överraska hans värld.

Om vi ​​kan skylla på serien för de tre första avsnitten av dess säsong 2, som går överallt och missar nästan allt de gör (så mycket att jag var tvungen att ta en paus från att titta på den i flera månader… ), FinalSpace är ett tv-förslag lika gediget som det är uppfriskande.

Final Space © TBS

Och av goda skäl, även på formuläret, FinalSpace lyckas blanda genrer med skicklighet. Om dess tecknade animation, ganska klassisk men effektiv, huvudsakligen är orienterad humor, musiken, är den ofta intensiv och rörande. Resultatet är en skickligt balanserad ensemble, mellan komedi och drama.

Också, FinalSpace kommer verkligen inte att placeras på min personliga pallplats över de senaste årens bästa animerade serie (man måste säga att det var tungt framför); men det skadar inte allt detta, och det är fortfarande en av mina viktigaste rekommendationer under de senaste månaderna!

Dessutom lämnar jag dig, resten av säsong 3 ringer mig. Chokity POK POK, som Mooncake skulle säga.

FinalSpace7

Vill du ha en inte alltför lång animationsserie för att koppla av, skratta och till och med vibrera lite? Sök inte längre! Riktning FinalSpace och hans brutna armar rymdbesättning, vilket är svårt att inte falla för.

Mest

  • Du gillar flippade rymdskeppsbesättningar
  • Du vill ha en ännu sötare karaktär än Baby Yoda
  • Du uppskattar blandningen av humor och ambitiösa och överraskande SF

De mindre

  • Ingen humor i din SF och vice versa
  • Du gillar inte dumma hjältar
  • Du föredrar längre format


De tre säsongerna av FinalSpace (10, 13 och 13 avsnitt) finns på Canal+. Netflix erbjuder även S01 och S02.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button