Final Space är över, och serien kommer att försvinna även om du köpte den på VoD på Amazon

Final Space © TBS

För att dra nytta av ett skatteavdrag har Warner Bros. bokstavligen får showen att försvinna FinalSpace. Och det är dåliga nyheter för alla utanför företaget.

Garrys och företagets äventyr tar en riktigt nedslående vändning…

Ta bort ett verk för pengar

Definitivt, svårt på sistone att känna sympati för Warner Bros. och dess nya riktning. Efter att framför allt raderat filmens existens Batgirl redan innan sändningen beslutade företaget att offra ett annat arbete på lönsamhetens altare: FinalSpace.

Avbröts för ett år sedan efter tre säsonger, den animerade serien blandar komedi och SF ser idag sin skändade kista. Som dess skapare Olan Rogers sa på Twitter, Warner Bros. beslutade för några dagar sedan att helt avbryta serien. Det kommer inte bara att finnas några fler fysiska kopior av säsong 1 och 2 (3 har aldrig haft några), utan dessutom kommer programmet att försvinna från SVoD och även VoD-plattformar.

Inte ens dina köp är säkra

Att ett verk försvinner från en SVoD-katalog är inget nytt eller verkligen dramatiskt. Serierna kommer och går enligt stundens rättigheter och licenser, praktiken har blivit vanlig (med rätta eller fel). Men att ta bort en serie direkt från biblioteken för personer som köpt och inte hyrt programmet är säkert mer problematiskt. Särskilt eftersom det redan har börjat, i synnerhet för shoppare på Amazon.

En respektlös praxis för alla, eftersom åskådarna förlorar tillgången till något som de betalat för, och skaparen och hans team ser fem års arbete kastas i papperskorgen utan någon annan form av rättegång. Gränserna för streaming är mer än tydliga här, och det kommer att vara dags att införa medel för att skydda verken.

När detta skrivs, de tre säsongerna av FinalSpace finns fortfarande tillgängliga på Netflix. I väntan på det ödesdigra ögonblicket av denna sista radering har Olan Rogers lanserat en butik där man kan köpa kläder med hashtaggen #RenewFinalSpace för att prova en sista chansning.

Källa: Collider

Relaterade Artiklar

Back to top button