FiiT R-Pur: kom ut maskerad!

FiiT © © R-Pur

OK, det är inte den mest glamorösa presenten, men även om det innebär att bära en mask, varför inte välja en som är både effektiv, trevlig att bära och anpassningsbar? Detta är vad den parisiska startupen R-Pur erbjuder med FiiT, dess senaste modell.

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

R-Pur är inte precis nytt för ansiktsmasker. Företaget har designat prototyper sedan 2016, och det var ingen fråga om covid 19 i början: det handlade om att erbjuda ett effektivt skydd mot föroreningar i städer.

Under årens lopp har tre modeller designats för cyklister, idrottare och motorcyklister. De får i slutet av året sällskap av FiiT, mer specifikt riktat till fotgängare.

Tack vare mindre ansiktstäckning och en mer diskret fäste blir FiiT en idealisk stadsföljare. Liksom sina föregångare har den en ventil som evakuerar luften du andas och minskar bildandet av dimma. Detta kan spärras om behov uppstår (vid t.ex. flygresa).

Åtta-lagers filter

FiiT-masken består av en yttre yta, ett inre lager, fästelement och dekorativa nitar. Om de fördefinierade konfigurationerna inte passar dig, hindrar ingenting dig från att skapa den modell som passar dig genom att dra från katalogen som finns tillgänglig på webbplatsen. Var dock försiktig, notan kan *klättra snabbt om du fastnar i spelet.Baspriset, som redan är högt (99 €) når snabbt 130 €, till och med 150 €.

FiiT © © R-Pur

Fokus har dock legat på filtreringseffektivitet. Precis som Nano-maskerna använder FiiT ett filter som är tio gånger effektivare än FFP-3-filtreringsstandarden, för närvarande den strängaste som finns. Nanopartiklarna på 0,05 mikron stoppas alltså av de åtta skikten som utgör det patenterade filtret.

Talar inte det till dig? Kom bara ihåg att gaser, virus, bakterier, fina partiklar (t.ex. diesel) stoppas. Dessutom är R-Pur-maskerna utrustade med en ansiktsförsegling som erbjuder 99,97 % tätning. I jämförelse visar en “barriär”-mask som den definierades i början av pandemin en maximal tätning på 30 %…

FiiT © © R-Pur

Det avtagbara filtret bör bytas efter fem till tio veckors användning. R-Pur har utvecklat en applikation som anger när den ska bytas ut beroende på hur ofta den används. För att göra detta behöver du bara svara på några frågor om dina resvanor och sedan skanna QR-koden som medföljer filtret.

Mobil app

En slitageräknare, uppdaterad enligt den information som tillhandahålls, talar om när du ska byta filtret. Denna räkning är inte dess enda intresse: applikationen ger också mycket information om luftkvalitet beroende på geografisk plats.

FiiT © © R-Pur

Vid användning är R-Pur-maskerna mycket övertygande. De minskar känslan av andningsbesvär orsakade av masker av typen FFP-2. Deras filtreringsförmåga är sådan att vi blev förvånade över frånvaron av lukter som uppfattas i vissa miljöer som ändå är rika på dofter (till exempel kollektivtrafik)…

Vid köp kan en sådan mask verka dyr. Det är normalt: det är det! Men med tanke på den komfort och trygghet det ger tvekade vi inte att varmt rekommendera det till omgivningen.

Hitta FiiT på R-Purs webbplats

Eller…

OmniGuard, skapad av high-end rekvisitadesignern Moshi, är en mask med utbytbara filter. Mindre effektiv än FiiT, den har fördelen att den är lättare och billigare. Det är fortfarande mer effektivt än en engångsmask eller en mask gjord av traditionellt tyg.

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

 • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
 • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
 • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
 • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
 • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
 • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den skickligt gammal gammal film.
 • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
 • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.
 • Designad för sportbruk, Aeropex från Aftershokz drar fördel av egenskaperna hos benledning för att överföra ett mycket korrekt ljud.
 • Ett enkelt smartphone-grepp, ProGrip från ShiftCam? inte riktigt. Den har användbara funktioner i många situationer…
 • LEGO Titanic-setet är enormt och detaljerat och är ett av de mest imponerande som någonsin gjorts. Och precis som sin lysande modell sjunker den när du lägger den i vatten.
 • Även om du inte har en grön tumme kan du odla dina egna växter utan problem med Nano Garden från Prêt-à-Pousser.
 • Micro Player Street Fighter II från My Arcade är en trogen kopia av den berömda arkadmaskinen. Och dessutom fungerar det perfekt!
 • Med Polaroid Go behöver du inte längre bära med dig en skrymmande kamera för att uppleva de enkla glädjeämnena med omedelbar fotografering.
 • Oavsett om du har en superhjältes kroppsbyggnad eller inte, kan du lukta lika gott som de gör med DC Comics-serien av dofter. Det är redan en början…
 • Klipsch T5 II ANC-hörlurarna erbjuder bra ljudkvalitet samt ett originalt kontrollsystem för huvudrörelser.

Relaterade Artiklar

Back to top button