Ficklampan fungerar inte på din iPad Pro? 9 saker att prova

Har du problem med att tända din iPad Pros ficklampa? Oavsett om det är en inaktiv eller saknad ficklampa Centrum (Ficklampa)förvaltning(Control Center) eller en lysdiod som vägrar att lysa, är det bättre att lösa problemet så snart som möjligt.

Olika orsaker, som motstridiga program och inställningar, kan göra att ficklampan inte fungerar på din iPad Proffs . Arbeta igenom korrigeringarna nedan för att få det att fungera ordentligt igen.

Den första uppsättningen korrigeringar tar upp specifika ficklampaproblem på iPad Proffs . Resten av lösningarna innehåller rekommendationer som gäller alla problem i allmänhet.

1. Logga ut eller med våld(tvångsavsluta) stäng applikationen” Kamera”.(Kamera-app)

Om parametern ” Ficklampa » är nedtonad (Ficklampa)kontrollcenter(Kontrollcenter) iPad Proffs den mest troliga orsaken är ett aktivt program” Kamera”. (Kamera) Av design tillåter iPadOS dig inte att slå på ficklampan när du använder ” Kamera(Kamera)” så att han kan reservera Ljusdiod(LED) för blixtenheter. Så, avsluta applikationen ” Kamera(Kamera)” och öppna igen Kontrollcenter(Kontrollcenter) .

Om omkopplaren ” Fackla(Ficklampa)” är fortfarande nedtonad, du måste tvinga stänga appen ” Kamera(Kamera).” För att göra detta, öppna appväxlare(App Switcher) (svepa uppåt från botten av skärmen) och svep uppåt på kartan kameror(Kamera) för att stänga programmet. Det är också en bra idé att tvinga stänga andra appar som använder kameran (appar som använder kameran) .

2. Lägg till ficklampa i kontrollcenter

Om kontrollen ficklampa(Ficklampa) saknas i kontrollcentret på din iPad Pro (kontrollcentret på din iPad Pro), du (eller någon annan med åtkomst till din surfplatta) kan ha raderat den av misstag.

För att slå på den igen fackla(Ficklampa), öppna applikationen ” inställningar(Inställningar)” och välj ” Kontrollcenter”(Kontrollcenter) i sidofältet. Scrolla sedan ner till ” Ytterligare kontroller(Fler kontroller)” och tryck på ” Lägg till(Lägg till) ” bredvid ” Fackla(Ficklampa) » . Sedan kan du justera dess position i Centrum(Kontrollcenter) styr genom att dra kontrollen uppåt eller nedåt i listan.

3. Justera Haptic Touch Duration

Om fickljusaktivering via iPad låsskärm (låsskärm)Proffs verkar misslyckad, Haptisk sensibilisering kan hjälpa Rör.(haptisk beröring)

För att göra detta, öppna appen Inställningar och Välj ” (Inställningar)Tillgänglighet(Tillgänglighet) » > « Rör(Peka) » > « Taktil beröring(Haptic Touch) » . Byt sedan känsligheten från Långsamt(Långsamt) på Snabb(Snabbt).

4. Justera ficklampans ljusstyrka

Om ljusstyrkan på iPad ficklampa Proffs verkar svag, kan du alltid försöka justera dess intensitet. För att göra detta, öppna Kontrollcenter(Kontrollcenter) och tryck och håll ned eller 3D-knacka på kontrollen ficklampa(Ficklampa). Tryck sedan på och dra reglaget uppåt för att öka ljusstyrkan.

5. Starta om din iPad Pro.

Om ficklampan fortfarande inte fungerar som den ska måste du starta om din iPad Proffs . Detta är det bästa sättet att fixa eventuella programvarurelaterade problem som hindrar funktioner från att fungera korrekt.

På vilken iPad-modell som helst Pro öppna applikationen ” (Proffs)inställningar(Inställningar) ” och tryck på ” Main(Allmänt) » > “Stäng av”(Stänga av) . Dra sedan reglaget åt höger för att stänga av enheten. Vänta(Vänta) 30 sekunder innan du håller topp(Överst) för att ladda om den.

6. Tvinga omstart av din iPad Pro.

Tvinga omstart av din iPad Proffs är ett annat sätt att få en trasig ficklampa att fungera ordentligt igen.

Tryck och släpp zoomknapparna volym(Volym upp) och Sänk volymen(Volym ner) snabbt en efter en. Tryck sedan och håll ned topp(Överst) tills logotypen visas på skärmen Äpple.

Anta(Anta) att du använder en iPad Proffs Med touch ID tryck och håll samtidigt ” Topp(Överst)” och ” Hem”(Hem) . Släpp så snart du ser logotypen Äpple.

7. Uppdatera din iPad Pro

En felaktig ficklampa kan helt enkelt vara resultatet av buggy systemprogramvara. Att köra en föråldrad eller tidig version av en större version av iPadOS (som iPadOS 15.0.0) skapar ofta många problem.

För att installera de senaste iOS-uppdateringarna, öppna ” Inställningar” och välj ” (Inställningar)Main(Allmänt) » > « Uppdatering (Uppdatering)(Programvara) ” . Klicka sedan ” ladda ner och installera(Ladda ner och installera) ” .

8. Återställ iPad Pro-inställningar.

iPad Proffs innehåller många dolda inställningar som skapar konflikter och förhindrar att olika funktioner som till exempel ficklampan fungerar som den ska. Äpple vet detta, varför iPadOS har ett alternativ att återställa alla inställningar till sina standardinställningar. Du kommer inte att förlora någon data på din enhet, men efter det måste du återansluta till WiFi manuellt.

För att återställa din iPad Proffs öppna appen Inställningar” och välj ” (Inställningar)Main(Allmänt) » > « Överför eller återställ iPad(Överför eller återställ iPad) » > « Återställa(Återställ) » . Klicka sedan “Återställ alla inställningar(Återställ alla inställningar) » > “Återställa(Återställ) » .

9. Fabriksåterställ din iPad Pro

Om ficklampan på din iPhone fortsätter att ge dig problem, kan återställning av din iPhone hjälpa till att lösa problemet.

Eftersom du kommer att förlora all data på enheten bör du börja med att säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller en dator. Öppna sedan appen Inställningar och Välj ” (Inställningar)Main(Allmänt) » > « Överför eller återställ iPad(Överför eller återställ iPad) » > « Radera allt innehåll och inställningar(Radera allt innehåll och inställningar) ” för att återställa iPhone. Du kan återställa data efter återställningsproceduren.

För detaljerade steg-för-steg-instruktioner, se vår guide till fabriksåterställning av iPad.

Otur? Ta den till Apple

Om problem med iPad ficklampa Proffs fortsätt, du har förmodligen ett hårdvaruproblem. Då är det bästa alternativet att ta enheten till närmaste Apple butik . Om du är sugen på det kan du testa att installera om iPad:s firmware i DFU-läge innan du gör det.

Har du problem med att tända ficklampan på din iPad Pro? Oavsett om det är en gråtonad eller saknad ficklampa i kontrollcentret eller en lysdiod som vägrar att lysa, är det bäst att få problemet löst så snart som möjligt.

Olika orsaker – som motstridiga program och inställningar – kan resultera i att ficklampan inte fungerar på din iPad Pro. Arbeta dig igenom korrigeringarna nedan för att få det att fungera korrekt igen.

Den första uppsättningen korrigeringar är inriktade på att lösa specifika ficklampsrelaterade problem på iPad Pro. De återstående lösningarna ger rekommendationer som gäller alla problem i allmänhet.

1. Avsluta eller tvångsavsluta kameraappen

Om alternativet ficklampa visas nedtonat i iPad Pros kontrollcenter, är en aktiv kameraapp den mest troliga orsaken. Genom designen förhindrar iPadOS dig från att tända ficklampan när du använder kameraappen så att den kan reservera lysdioden för fotoblixtar. Så, avsluta kameraappen och öppna kontrollcentret igen.

Om ficklampan fortfarande är nedtonad måste du tvångsavsluta kameraappen. För att göra det, ta fram App Switcher (svepa uppåt från botten av skärmen) och svep uppåt Kamera kort för att stänga av appen. Dessutom är det en bra idé att tvångsavsluta andra appar som använder kameran.

2. Lägg till ficklampa i kontrollcenter

Om ficklampskontrollen verkar saknas i kontrollcentret på din iPad Pro kan du (eller någon annan med tillgång till din surfplatta) ha tagit bort den av misstag.

För att lägga till ficklampan tillbaka, öppna inställningar app och välj Kontrollcenter på sidofältet. Scrolla sedan ner till Fler kontroller avsnitt och tryck Lägg till bredvid ficklampa. Du kan sedan justera dess position i kontrollcentret genom att dra kontrollen uppåt eller nedåt i listan.

3. Justera Haptic Touch Duration

Om aktivering av ficklampan via iPad Pro:s låsskärm verkar träffad eller missad kan det hjälpa att öka Haptic Touch-känsligheten.

För att göra det, öppna appen Inställningar och gå till tillgänglighet > Rör > Haptic Touch. Ändra sedan känsligheten från Långsam till Snabb.

4. Justera ficklampans ljusstyrka

Om iPad Pros ficklampas ljusstyrka verkar svag kan du alltid försöka justera dess intensitet. För att göra det, öppna kontrollcentret och tryck länge eller 3D-tryck på blixtljus kontrollera. Tryck sedan och dra reglaget uppåt för att öka ljusstyrkan.

5. Starta om din iPad Pro

Om ficklampan fortsätter att inte fungera korrekt måste du starta om din iPad Pro. Det är det bästa sättet att fixa eventuella programvarurelaterade problem som hindrar funktionen från att fungera korrekt.

På valfri iPad Pro-modell öppnar du appen Inställningar och trycker på Allmän > stänga av. Dra sedan reglaget åt höger för att stänga av enheten. Vänta i 30 sekunder innan du håller ned Topp knappen för att starta om den.

6. Tvinga omstart av din iPad Pro

Att tvinga omstart av din iPad Pro är ett annat sätt att få en felaktig ficklampa att fungera korrekt igen.

Tryck och släpp Höj volymen och den Sänk volymen knapparna snabbt efter varandra. Tryck sedan och håll ned Topp tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Anta att du använder en iPad Pro med Touch ID, tryck och håll båda Topp och Hem knapparna samtidigt. Släpp när du ser Apple-logotypen.

7. Uppdatera din iPad Pro

En felaktig ficklampa kan helt enkelt vara resultatet av buggy systemprogramvara. Till exempel, att köra en föråldrad eller en tidig version av en större iPadOS-iteration (t.ex. iPadOS 15.0.0) skapar ofta många problem.

För att installera de senaste iOS-uppdateringarna, öppna appen Inställningar och gå till Allmän > programvara uppdatering. Tryck sedan på Ladda ner och installera.

8. Återställ iPad Pros inställningar

iPad Pro innehåller många inställningar under huven som skapar konflikter och förhindrar olika funktioner – som ficklampan – från att fungera korrekt. Apple vet det, varför iPadOS kommer med ett alternativ som låter dig återställa alla inställningar till deras standardinställningar. Du kommer inte att förlora data på din enhet, men du måste återansluta till Wi-Fi manuellt efteråt.

För att återställa inställningarna på din iPad Pro, öppna inställningar app och gå till Allmän > Överför eller återställ iPad > återställa. Tryck sedan på Återställ alla inställningar > återställa.

9. Fabriksåterställ din iPad Pro

Om ficklampan på din iPhone fortsätter att ge dig problem, kan fabriksåterställning av din iPhone hjälpa till att lösa problemet.

Eftersom du kommer att förlora all data på enheten måste du börja med att säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller en dator. Öppna sedan appen Inställningar och gå till Allmän > Överför eller återställ iPad > Radera allt innehåll och alla inställningar för att återställa din iPhone. Du kan återställa data efter återställningsproceduren.

För omfattande steg-för-steg-instruktioner, se vår guide till fabriksåterställning av iPad.

Ingen tur? Ta den till Apple

Om iPad Pros ficklampa elände fortsätter, har du förmodligen att göra med ett hårdvaruspecifikt problem. Ditt bästa alternativ är då att ta enheten till närmaste Apple Store. Om du är sugen på det kan du testa att installera om iPadens firmware i DFU-läge innan du gör det.

Relaterade Artiklar

Back to top button