Fiber och ADSL: så här kontrollerar du täckningen där du bor

Det finns fortfarande många användare som skulle vilja ha en idag snabbare internetuppkoppling, men av olika anledningar har de ännu inte vågat sig på forskning. Det första steget mot snabbhet är att identifiera inte bara den bästa leverantören, utan också om området där du bor har rapportering ADSL och fiber.

Fibern gör det möjligt att nå viktiga anslutningshastigheter

Att kunna komma åt internetuppkopplingen via fiber är verkligen en fördel ur flera synvinklar, först och främst fart. I själva verket talar vi om ett minimum av 30 meg till högst 1 Gigabit per sekund.

Ett av de mest praktiska sätten att se vad bästa erbjudandena för tillfället är att konsultera webbplatsen för Sostariffe.it. Här kan du se de bästa lösningarna för tillfället listade samt att du kan filtrera resultatet genom att välja ikonen för optisk fiber uppe till vänster.

Det finns flera operatörer som erbjuder denna tjänst. Bland det mest historiska som finns Tim, Vodafone Och Fastweb. Då hittas de också WindTre som ersätter Infostrada och den nyfödda Sky wifi 100% fiber. De skulle alla vara utmärkta lösningar förutom att vissa fortfarande inte når olika områden i Italien. Det är därför nödvändigt och viktigt att kontrollera täckningen.

Hur man kontrollerar täckningen

Ett enkelt och effektivt sätt är genom att kontakta operatören eller genom att gå till en auktoriserad butik. Genom att uppge den fullständiga adressen kommer operatören att kunna bekräfta om det finns fibertäckning i området. Vid tveksamhet brukar de boka utfart av en tekniker som vid en inspektion kontrollerar möjligheten till installation. Uppenbarligen kostnadsfritt och utan avtalsbegränsningar.

Ett annat sätt att gå för att kontrollera täckningen är att gå självständigt på den officiella hemsidan av varje operatör. Var och en av dem har en sida dedikerad till att kontrollera ADSL och fiberoptisk täckning. Proceduren är enkel och identisk för alla. Fyll bara i ett format där du behöver ange den fullständiga adressen och på ett ögonblick har du resultatet. Det är sedan upp till användaren att bestämma om man vill prenumerera på ett erbjudande direkt online.

Om alla sökningar ger negativa resultat kan du välja det nya PosteMobile Casa Internet-erbjudandet. Aktiveringen är gratis fram till 13 februari och kräver ingen fiber- eller ADSL-täckning.

Relaterade Artiklar

Back to top button