Ferrari under hackerattack: 7 GB känslig data i riskzonen

Under de senaste timmarna det välkända bilmärket Ferrari drabbats av en stark attack av vissa hackare. Enligt vad som rapporterats stals 7 GB känslig företagsdata. Bland dessa framgår att reparationsmanualer och interna dokument ingår.

Ferrari drabbades av en kraftig hackerattack: 7 GB känslig data stulen

Nätbrottslingarna slog till igen och den här gången var offret det välkända bilmärket Ferrari. Som redan nämnts i början har företaget faktiskt drabbats av en kraftig attack och många känsliga uppgifter har stulits. Närmare bestämt är gruppen inblandade cyberbrottslingar RansomEXX och subtraherade 7 GB känslig data.

För närvarande verkar denna information vara allmän egendom och fritt tillgänglig online. Företaget har dock utfärdat ett officiellt uttalande där det förklarar att det inte har några bevis för en överträdelse i sitt system:

Kort sagt en mycket ömtålig och ganska svår situation som bilmärket måste möta så snart som möjligt. Vi påminner dig dock om att det inte är första gången som Ferrati drabbas av en attack av denna typ. För inte så länge sedan inträffade en liknande incident på grund av en kriminell grupp som heter Everest.

Relaterade Artiklar

Back to top button