Ferrari SP51 är den nya engångssuperbilen skapad speciellt för en…

där helt nya Ferrari SP51 är det senaste tillskottet till Maranello och om du förväntar dig att se många omkring dig har du fel. Faktum är att superbilen inte ingår i serieproduktionen av Prancing Horse utan är en engångsmodell.

Detta innebär att det enda befintliga exemplaret är utvecklat och byggt specifikt för en rik taiwanesisk kund. där SP51 är baserad på arkitekturen hos 812 GTS men Ferrari Style Center ledd av Flavio Manzoni modifierade bilens kaross för att anpassa sig efter kundens önskemål.

Ur synvinkel estetiska och aerodynamiska, mycket av trimningsarbetet gjordes med både simulatorer och vindtunneltester. Som en spindel måste den faktiskt tillåta vinden att vara i håret med taket nere men samtidigt vara noggrant ljudisolerad med huven stängd.

En rik taiwanesisk samlare gav sig själv sin drömbil, Ferrari SP51 skapades unikt för honom

Lösningarna som utvecklats för Ferrari SP51 är oöverträffade som strålkastarna och fälgarna, men också de aerodynamiska delarna som de två fenorna bak. Den blåvita färgen är också unik och hämtar inspiration från den legendariska Ferrari 410 S från 1955. Basfärgen har kallats “Passion Red” och är en färg speciellt framtagen för SP51.

Det finns utrymme under huven på SP51 en kraftfull V12-motor i framläge med bakhjulsdrift. Motorn kan leverera 800 hk och driva bilen till en toppfart på 340 kilometer i timmen.

Ett av elementen mest märkbar på bilen är kolfibern, används både ute och inne. Detta val var nödvändigt för att garantera komponenternas motstånd utan att kompromissa med den totala lättheten. Interiörerna skapas i nära samarbete med kunden och speglar hans yttre färg på sätena såväl som på den centrala tunneln och på ratten.

Relaterade Artiklar

Back to top button