Felsökning: Startmenyn i Windows 10 har fastnat i helskärmsläge. Stäng av!

Det kan hända att du har en bärbar dator med Windows 10 eller en 2-i-1-enhet med en pekskärm som har ” (Windows 10)Start(Startmeny) ” visas på hela skrivbordet, inte bara en del av det. Av någon anledning, menyn ” Start(Startmeny)” blev helskärm och du har fastnat i den. Om du har detta problem har vi en lösning. Det tar bara ett par sekunder och i slutet kommer vi också att lära dig hur du undviker detta problem i framtiden. Låt oss börja:

Problem: Meny Start”(Startmeny) in Windows 10 tar upp hela skärmen

Det kan hända att menyn ” Start”(Startmeny) in Windows 10 upptar hela skärmen och fungerar på samma sätt som elementärt(Start) skärma ut Windows 8.1 . Så här kan det se ut på din PC eller enhet(PC eller enhet):

Och du vill att den ska vara liten igen och bara ta upp en del av skrivbordet, som i skärmdumpen nedan.

Windows 10 Startmeny Surfplatta läge Helskärm

Lösning: inaktivera surfplatta-läge.(surfplatta-läge)

När menyn Start”(Startmeny) tar upp hela skärmen Windows 10 troligen har du aktiverat surfplatta-läge(Surfplatta-läge) utan att veta om det. Om du inte vet vad det här läget är, läs den här guiden: vad är surfplatta-läge(Surfplatta-läge) Windows 10 hur man använder och konfigurerar det.

Det är lätt att avaktivera den. Om du har en pekskärm, svep från höger sida av skärmen för att öppna Aviseringscenter(Action Center) . Om inte, klicka på ikonen Centrum(Action Center) aviseringar i det nedre högra hörnet av skärmen. Det ser ut som skärmdumpen nedan. Du kan också trycka på knapparna Windows + A(A-tangenter) på tangentbordet för samma resultat.

Windows 10 Startmeny Surfplatta läge Helskärm

Centrum(Action Center)-aviseringar visar de senaste aviseringarna du fått, samt användbara genvägar till olika verktyg och åtgärder i Windows 10 .

Windows 10 Start-meny Tablettläge helskärm

Titta i avsnittet längst ner meddelandecenter(Action Center) . Där hittar du knappar för alla möjliga snabba åtgärder. En av dessa knappar heter ” pekdatorläge”(Surfplatta-läge) och troligen är det aktiverat, som i bilden nedan. Klick(Klicka) eller tryck på tablettläge,(Surfplatta-läge) för att inaktivera detta läge.

Windows 10 Startmeny Surfplatta läge Helskärm

Meny « Start”(Startmenyn) är tillbaka till det normala och tar inte längre upp hela skärmen.

Hur undviker man detta problem i framtiden?

Om du vill undvika samma problem i framtiden och aldrig vill aktivera surfplattaläget(Surfplatta-läge), måste du ställa in den här funktionen korrekt. Öppna Appen Inställningar(Inställningar app) “, gå till ” Systemet”(System) och sedan till ” Tablettläge(Surfplatta-läge)” och ställa in allt(konfigurera allt), som nämnts i den här guiden: vad är surfplatta-läge(Surfplatta-läge) Windows 10 hur man använder och konfigurerar det.

Windows 10 Startmeny Surfplatta läge Helskärm

Hjälpte den här guiden?

Efter att ha läst den här artikeln, låt oss veta om vi hjälpte till att lösa ditt problem. Dessutom, om du letar efter andra intressanta tips och tricks om hur man använder Windows 10 prenumerera gärna på våra nyhetsbrev eller läs artiklarna som rekommenderas nedan.

Det kan hända att du har en bärbar dator med Windows 10 eller 2-i-1-enhet med en pekskärm som visar start meny använder hela skrivbordet, istället för bara en del av det. Av någon anledning har start meny gick helskärm och du har fastnat med det så. Om du har det här problemet har vi lösningen. Det tar bara ett par sekunder och i slutet kommer vi också att lära dig hur du undviker det här problemet i framtiden. Låt oss börja:

Problemet: Startmenyn i Windows 10 tar hela skärmen

Det kan hända det start meny i Windows 10 tar hela skärmen och fungerar precis som Start skärm från Windows 8.1. Så här kan det se ut på din dator eller enhet:

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

Och du vill ha den liten igen, ta bara en del av skrivbordet, som i skärmdumpen nedan.

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

Lösningen: Inaktivera Tablet Mode

När start meny tar hela skärmen i Windows 10, troligtvis har du aktiverat Tablet Mode utan att veta om det. Om du inte vet vad det här läget är, läs den här handledningen: Vad är Tablet Mode i Windows 10, hur man använder det och konfigurerar det.

Att avaktivera det är enkelt. Om du har en skärm med touch, sveper du från höger sida av skärmen för att öppna Action Center. Om inte, klicka på Action Center ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen. Det ser ut som i skärmdumpen nedan. Du kan också trycka på Windows + A-tangenterna på tangentbordet för samma resultat.

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

De Action Center visar de senaste aviseringarna som du har fått, samt användbara genvägar till alla typer av verktyg och åtgärder i Windows 10.

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

Titta i avsnittet längst ned på Action Center. Där hittar du knappar för alla möjliga snabba åtgärder. En av dessa knappar heter surfplatta-läge och troligen är den aktiverad, som i bilden nedan. Klicka eller tryck på surfplatta-läge för att inaktivera detta läge.

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

De start meny är tillbaka till det normala och det tar inte längre hela skärmen.

Hur undviker man detta problem i framtiden?

Om du vill undvika samma problem i framtiden och du aldrig vill surfplatta-läge aktiverat måste du konfigurera den här funktionen korrekt. Öppna appen Inställningar, gå till Systemet och sedan till surfplatta-läge och konfigurera allt, som rekommenderas i denna handledning: Vad är Tablet Mode i Windows 10, hur man använder det och konfigurerar det.

Windows 10, Startmeny, Tablet-läge, Helskärm

Hjälpte den här guiden?

Efter att ha gått igenom den här artikeln, låt oss veta om vi hjälpte till att lösa ditt problem. Dessutom, om du letar efter andra intressanta tips och tricks för att använda Windows 10, tveka inte att prenumerera på våra nyhetsbrev eller läsa artiklarna som rekommenderas nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button