Felsökning av Windows XP trådlösa nätverksanslutningar

Din bärbara dator kraschar eller tappar hela tiden trådlös anslutning(trådlös anslutning) utan anledning? Eller så kanske din bärbara dator ser det trådlösa åtkomstpunkt(åtkomstpunkt) men kommer inte att ansluta förrän du startar om datorn?

Det här är några av de problem jag själv har stött på, så här är en snabb felsökningsguide för trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) in Windows XP utan att behöva gå ut och köpa en ny router! Jag skrev också ett nyare inlägg om felsökning av Wi-Fi i Windows 8/10 .

Först, desto vanligare problem(trådlöst problem) med ett trådlöst nätverk är när datorn ständigt kopplas bort från Wi-nätverk(WiFi-nätverk) -Fi och ansluter sedan plötsligt igen utan någon uppenbar anledning.

Den främsta boven för dessa typer av problem är vanligtvis mjukvara snarare än hårdvara. Med mjukvara menar jag inte din. Operations rum(Windows operativsystem) Windows-system och drivrutiner för din trådlöst nätverkskort(trådlöst nätverkskort) och trådlös router(trådlös router) .

Felsökning av en trådlös anslutning(Felsök trådlös anslutning) Windows XP

Du kommer att behöva besöka Hemsida(webbplats) tillverkare Utrustning(maskinvarutillverkare) för din PC och ladda ner de senaste drivrutinerna. Så om du har Dell gå till support.dell.com, hitta din modell och ladda ner drivrutinen för det trådlösa kortet.

Detsamma gäller för din router: gå till webbplatsen D-Link , Netgear eller Linksys(Linksys web) och installera den senaste firmware för routern. Du kan läsa den tidigare artikeln jag skrev om att uppdatera drivrutinerna för ditt trådlösa kort om anslutningen avbryts.

Detta löser vanligtvis eventuella frånkopplingsproblem! Om du har problem med att ansluta i första hand kan du försöka återställa din nuvarande konfiguration i Windows och försök sedan ansluta.

Du kan göra detta genom att först gå till kontrollpanel(Kontrollpanelen) och klicka på ” Nätverkskopplingar”(Nätverkskopplingar) .

nätverkskopplingar

Du kommer att få en lista över alla aktuella anslutningar på din dator som bluetooth, trådlöst, LAN nätverk(områdesanslutning) osv. Högerklicka på anslut till trådlöst nätverk(trådlös nätverksanslutning) och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

nätverksanslutningar propetie

Gå till ” Trådlösa nätverk (Trådlösa nätverk) » och klicka(flik och klicka) nätverksnamn i listan ” Föredragna nätverk(Önskade nätverk) » . Nu vill du klicka på ” Radera(Ta bort) » till Windows raderade alla aktuella inställningar för detta nätverk och startade från början.

Många gånger när du uppdaterar nätverkslistan igen, Windows ansluter automatiskt. Klicka på OK och klicka sedan på ikonen trådlöst nätverk(trådlöst nätverksikon) i aktivitetsfältet och försök ansluta igen.

trådlöst nätverk

Om det inte fungerar kan du också prova återupprätta(Reparera) trådlös anslutning. Parameter ” Återupprätta”(Reparationsalternativ) försöker några andra saker som att inaktivera och återaktivera trådlösa nätverkskort(trådlöst kort), städning DNS-cache(DNS-cache) från gamla poster och anslut sedan till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk).

Du kan utföra reparationer genom att gå till ” Nätverkskopplingar”(Nätverksanslutningar) som visas nedan genom att högerklicka trådlös anslutning och välj ” (trådlös anslutning och val) Återupprätta(Reparera) » . Min bild visar ” Förbindelse(Area Connection) över LAN” men du bör se ” Ansluta till ett trådlöst nätverk»(Trådlös nätverksanslutning) om din dator har ett trådlöst kort.

återställa nätverksanslutningen

Slutligen rekommenderas att kontrollera egenskaperna TCP/IPnätverksanslutning(nätverksanslutning) för att se till att de är korrekt konfigurerade. Många gånger ändrar folk dem manuellt eller blir tillsagda att ändra dem av sina anställda dator(datorhjälp) supporttjänster vid samtal till Kundsupport .(kundsupport)

För att kontrollera inställningarna, gå till ” Nätverkskopplingar”(Nätverksanslutningar) enligt ovan, högerklicka sedan nätverksanslutning(nätverksanslutning) och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

egenskaper för nätverksanslutning

Välj nu Internetprotokoll (TCP/IP) i listan och klicka Egenskaper(Egenskaper) . Se till att ” Få en IP-adress automatiskt(Få en IP-adress automatiskt)” och ” Skaffa DNS-serveradress automatiskt(Erhåll DNS-serveradress automatiskt).

Det finns tillfällen då IP-adress och DNS-serveradresser(IP-adress och DNS-serveradresser) måste anges manuellt, men detta är sällsynt och har vanligtvis ingen plats i hemmet.

få IP-adress automatiskt

Därför, om det inte fungerar att uppdatera drivrutinen, återställa konfigurationen och återställa nätverksanslutningen, försök att inaktivera trådlös router och(trådlös router och kontakt) anslut den igen efter ungefär en minut. Det är också bäst att inaktivera kabelmodem(kabelmodem) , men du ska alltid slå på modemet först och sedan routern.

Om något är fysiskt fel med routern bör någon av ovanstående metoder fungera! Om du fortfarande har problem med nätverksanslutning(nätverksanslutning) till Windows XP lämna en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Tappar din bärbara dator hela tiden eller tappar den trådlösa anslutningen utan anledning? Eller kanske din bärbara dator kan se den trådlösa åtkomstpunkten, men ansluter inte om du inte startar om hela datorn?

Det här är några av problemen som jag själv har haft och så här är en snabb och smutsig guide för att felsöka ditt trådlösa nätverk i Windows XP utan att behöva gå ut och köpa en ny router! Jag skrev också ett nyare inlägg om felsökning av Wi-Fi-problem i Windows 8/10.

För det första är det vanligaste trådlösa problemet när datorn kontinuerligt kommer att släppa från WiFi-nätverket och sedan plötsligt återansluta utan någon uppenbar anledning.

Den främsta boven bakom denna typ av problem är vanligtvis mjukvara, inte hårdvara. Med programvara menar jag inte ditt Windows-operativsystem, utan drivrutinerna för ditt trådlösa nätverkskort och din trådlösa router.

Felsök trådlös anslutning i Windows XP

Du måste besöka webbplatsen för maskinvarutillverkaren för din PC och ladda ner de senaste drivrutinerna. Så om du har en Dell, gå till support.dell.com, hitta din modell och ladda ner drivrutinen för det trådlösa kortet.

Samma sak gäller för din router: gå till D-Link, Netgear eller Linksys webbplats och installera den senaste firmware för routern. Du kan läsa en tidigare artikel jag skrivit om uppdatering av drivrutiner för ditt trådlösa kort om anslutningen avbryts.

Det kommer vanligtvis att lösa eventuella problem med att anslutningen avbryts! Om du har problem med att ansluta i första hand, kanske du vill försöka återställa den nuvarande konfigurationen i Windows och sedan försöka ansluta.

Du kan göra detta genom att först gå till kontrollpanel och klicka på Nätverkskopplingar.

nätverkskopplingar

Du får en lista över alla aktuella anslutningar på din dator, till exempel bluetooth, trådlöst, lokalt nätverk, etc. Gå vidare och högerklicka på din trådlösa nätverksanslutning och välj Egenskaper.

nätverksanslutningar propetie

Klicka på Trådlösa nätverk fliken och klicka på namnet på nätverket i listan över Föredragna nätverk. Nu vill du klicka Ta bort så att Windows raderar någon av de aktuella inställningarna för det nätverket och startar från början.

Många gånger när du uppdaterar listan över nätverk igen kommer Windows automatiskt att ansluta. Gå vidare och klicka på OK och klicka sedan på ikonen för trådlöst nätverk i aktivitetsfältet och försök att ansluta igen.

trådlöst nätverk

Om det inte fungerar kan du också försöka Reparera den trådlösa anslutningen. Alternativet Reparera försöker några andra saker, som att inaktivera och återaktivera det trådlösa kortet, rensa ut DNS-cachen från gamla poster och sedan ansluta till det trådlösa nätverket.

Du kan göra en reparation genom att gå till Nätverksanslutningar som visas nedan och högerklicka på den trådlösa anslutningen och välja Reparera. Min bild visar Local Area Connection, men du bör se Wireless Network Connection om din dator har ett trådlöst kort.

reparera nätverksanslutning

Slutligen är det en bra idé att kontrollera TCP/IP-egenskaperna för din nätverksanslutning för att se till att de är korrekt konfigurerade. Många gånger ändrar folk dem manuellt eller blir tillsagda att ändra dem av datorhjälppersonal på kundsupportsamtal.

För att kontrollera inställningarna, gå till Nätverksanslutningar som nämnts ovan och högerklicka sedan på nätverksanslutningen och välj Egenskaper.

egenskaper för nätverksanslutning

Välj nu Internetprotokoll (TCP/IP) i listrutan och klicka på Egenskaper. Du vill se till att Få en IP-adress automatiskt och Få DNS-serveradress automatiskt radioknappar är valda.

Det finns fall där IP-adressen och DNS-serveradresserna måste anges manuellt, men det är sällsynt och vanligtvis inte fallet i hemmiljöer.

få IP-adressen automatiskt

Så om det inte fungerar att uppdatera drivrutinen, återställa konfigurationen och reparera nätverksanslutningen, försök att koppla ur den trådlösa routern och koppla in den igen efter ungefär en minut. Det är bäst att stänga av kabelmodemet också, men du bör alltid slå på modemet först och sedan routern.

Såvida det inte är något fysiskt fel på routern borde en av metoderna ovan fungera! Om du fortfarande har problem med en nätverksanslutning i Windows XP, skriv en kommentar så ska vi försöka hjälpa dig. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button