FeedReader Online & Offline Tips för effektiv läsning

Gillar du att läsa artiklar i RSS-flöden? Behöver du följa massor av artiklar varje dag? Du måste kolla feedreader . Det är inte bara en av de mest populära flödesläsarna, utan också en av få som också erbjuder offlineläsning. Låt oss se hur man använder effektivt Feedreader .

Tips för att använda FeedReader på webben

Snabbtangenter:(Tangentbordsgenvägar:)

De är mycket användbara för avancerade användare som gillar att använda tangentbordet till allt. Med deras hjälp kan du navigera mellan artiklar, markera dem som lästa och så vidare.

Ändra flödesnamn:(Redigera flödesnamn:)

Byt namn på flöden i Feedreader

Kanalnamnet är vanligtvis detsamma som webbplatsens namn. Ibland lägger webbplatser till för mycket text och rubriken blir en enda röra. För att ändra namnet, håll muspekaren över namnet och klicka på pennikonen. Klick(Klicka) på den så kan du förkorta namnet till vad du vill.

Exportera/importera flöden

Om du migrerar till Feedreader kan du överföra prenumerationer från din gamla webbplats till Feedreader . För att göra detta måste du exportera filen OPML från ditt gamla flöde och importera det sedan till din flödesläsare.

Klick(Klicka) på inställningsikonen och välj sedan Importera/exportera prenumerationer.

Ordna om kategorier(Ordna om kategorier)

Sorteringskategorier för feedreader

Varje kanal listas i en kategori. Dessa kategorier är dock sorterade i alfabetisk ordning. Om du vill ordna dem som du vill kan du göra det här:

 • Klick(Klicka) ikonen ” inställningar (Inställningar)> hantera kategorier.”
 • Detta öppnar läget redigering för kategorier.(redigera)
 • Bestäm inlämningsordningen. Förmodligen märkt någonstans.
 • Klicka nu på redigera-knappen på den kategori du vill att den ska vara högst upp. Lägg till(Lägg till) siffran “1” framför den, Lägg till(Lägg till) siffran “2” före namnet på nästa kanal och så vidare.
 • Uppdatera din webbläsare så sorteras dina kategorier efter nummer.

Tips för att använda Feedreader offline

Om du är en aktiv läsare, autonom(Offline) Feedreader, som kan laddas ner här (tillgänglig här) borde vara rätt verktyg för dig. Du kan ladda ner flöden och offline för avkopplande läsning om du vill.

Automatisk bandladdning(Automatisk nedladdning av flöden)

Feedreader feed priority management

Beroende på hur snabbt du vill att kanalerna ska bli tillgängliga kan du ställa in den för nedladdning. För varje flöde kan du välja uppdateringsperiod, uppdateringsprioritet och arkivstorlek. Om du har för många flöden kommer det sista alternativet automatiskt att radera gamla och lästa flöden.

Smart offlineläsning(Smart offlineläsning)

Arbeta offline

För att börja läsa offline, klicka på ” Fil” (Fil)> Offline > Arbeta offline . Innan du går offline kan du välja att bara ladda ner de olästa artiklarna eller ladda ner alla och sedan byta eller bara gå offline.

Jag brukar ladda ner alla artiklar och sedan byta så jag inte missar något. Om du är uppkopplad hela dagen kommer programmet att fortsätta att ladda ner nya artiklar. Så när du går offline tar det inte lång tid.

Smartfeed(Smartfeed)

Matare Smartfeed

Om du vill läsa artiklar om specifika ämnen kan du skapa ett smart flöde. De är baserade på de sökord du vill läsa för.

 • Gå till Arkiv > Nytt > Smartfeed.
 • Lägg till(Lägg till) nyckelord och definiera villkor.
 • Du kan se live förhandsvisning för bättre förståelse.
 • Spara den som en ny kanal.

Artikelalternativ(Artikelalternativ)

Artikelalternativ

Eftersom den är tillgänglig som programvara kan den göra mycket. Du kan högerklicka på vilken artikel som helst och lägga till taggar, e-postadress, kopiera länk, kopiera allt innehåll och så vidare. Det här kanske inte är användbart för alla, men om du forskar kan det vara användbart.

Fast hur uppkopplad(online) och off-line(offline) versioner Feedreader fungerar bra, jag gillade offline mycket mer. Den kommer också med skrivbordsaviseringar – vilket innebär att varje gång en artikel dyker upp online kan du läsa den direkt.

Vilken kanalläsare använder du? Låt oss veta om det i kommentarerna.(Vilken flödesläsare använder du? Låt oss veta i kommentarerna.)

Älskar du att läsa artiklar om RSS-flöden? Behöver du hålla koll på massor av artiklar varje dag? Du måste checka ut feedreader. Det är inte bara en av de mest populära flödesläsarna, utan det är också bland de få som erbjuder offlineläsning också. Låt oss ta en titt på hur du kan använda Feedreader effektivt.

FeedReader Online Tips

Tangentbordsgenvägar:

Dessa är mycket användbara för avancerade användare som gillar att använda tangentbordet till allt. Med dessa kan du navigera mellan artiklar, markera dem som lästa och så vidare.

Redigera flödesnamn:

Byt namn på flöden i Feedreader

Namnet på flödet är vanligtvis detsamma som namnet på webbplatsen. Ibland lägger webbplatser till för mycket text och namnet blir en enda röra. För att redigera namnet, för musen över namnet och klicka på pennikonen. Klicka på den så kan du förkorta namnet till något du föredrar.

Exportera/importera flöden

Om du flyttar till feedreader kan du överföra prenumerationer från din gamla sida till Feedreader. För att göra detta måste du exportera OPML-fil från ditt gamla flöde och sedan importera det till feedreader.

Klicka på inställningsikonen och välj sedan importera/exportera prenumerationer.

Ordna om kategorier

Feedreader Sorteringskategorier

Varje flöde listas under en kategori. Dessa kategorier är dock sorterade i alfabetisk ordning. Om du vill ordna dem enligt ditt val, här är vad du kan göra:

 • Klicka på ikonen Inställningar > Hantera kategorier
 • Detta visar redigeringsläge för kategorier.
 • Bestäm en beställning för flödena. Förmodligen notera det någonstans.
 • Klicka nu på redigera-knappen på den kategori du vill att den ska vara högst upp. Lägg till siffran “1” före den, lägg till siffran “2” före namnet på nästa flöde, och så vidare.
 • Uppdatera webbläsaren så kommer dina kategorier att sorteras efter antalet.

Feedreader Offline Tips

Om du är en tung läsare bör Feedreaders Offline-läsare som finns här för nedladdning vara rätt verktyg för dig. Du kan ladda ner flöden och offline för lugn läsning om du så önskar.

Automatisk nedladdning av flöden

Hantera flödesprioriteringar Feedreader

Beroende på hur snabbt du vill att flödena ska bli tillgängliga kan du konfigurera det för nedladdning. För varje flöde kan du välja uppdateringsperiod, uppdateringsprioritet och arkivstorlek. Om du har för många flöden kommer den senaste inställningen att se till att äldre och lästa flöden tas bort automatiskt.

Smart offlineläsning

Arbeta offline Feedreader

För att börja läsa offline, klicka på Arkiv-menyn > Offline > Arbeta offline. Innan du går offline kan du välja att bara ladda ner olästa artiklar, eller ladda ner alla och sedan byta eller bara gå offline.

Jag brukar ladda ner alla artiklar och sedan byta, så att jag inte missar något. Om du är uppkopplad hela dagen kommer programvaran att fortsätta att ladda ner nya artiklar. Så när du går offline tar det inte mycket tid.

Smartfeed

Smartfeed Feedreader

Om du vill läsa artiklar baserade på vissa ämnen kan du skapa ett smart flöde. Dessa är baserade på nyckelord som du vill läsa på.

 • Gå till Arkiv-menyn > Nytt > Smartfeed.
 • Lägg till nyckelord och bestäm villkoren.
 • Du kan se en liveförhandsvisning för bättre förståelse.
 • Spara det som ett nytt flöde.

Artikelalternativ

artikelalternativ

Eftersom den är tillgänglig som programvara kan den göra många saker. Du kan högerklicka på vilken artikel som helst och välja att lägga till taggar, e-posta, kopiera länken, kopiera hela innehållet och så vidare. Detta kanske inte är användbart för alla, men om du är intresserad av forskning kan det här vara användbart.

Även om både online- och offlineversioner av Feedreader gör ett bra jobb, gillade jag offline mycket bättre. Den kommer också med skrivbordsaviseringar – vilket innebär att du kan läsa den direkt när en artikel går online.

Relaterade Artiklar

Back to top button