Farväl lilla Google Toolbar gick för sent

Google Verktygsfält © Google

Det var ett av de mest kända verktygsfälten i början av 2000-talet, och det kommer äntligen att dö.

Google Verktygsfält har definitivt begravts. Efter mer än 20 år av bra och lojal service har den tagits bort från nedladdning.

Google Verktygsfält viker äntligen ut

För 21 år sedan hade Internet Explorer monopol på webbläsare. Dess adressfält hade bara en funktion: att ange webbadressen till en webbplats. För att göra frågor utan att behöva ange en fullständig adress, var du tvungen att gå igenom Google Verktygsfält, som sedan skickade dig till en sökmotors resultatsida. En liten revolution av tiden, som officiellt bugade sig på tröskeln till sin tjugoförsta födelsedag.

Mountain View-företaget har precis tagit bort verktygsfältet från nedladdningen, när de flesta av funktionerna som den inkluderade inte längre fungerade och det var inkompatibelt med Microsoft Edge. Dess dedikerade sida länkar nu till Googles webbläsare, vilket i sig är en logisk slutsats. Denna urgamla webb var verkligen uppkomsten av Google Chrome: direkt tillgång till sökmotorn med funktioner som översättning, blockering av oönskade popup-fönster, automatiskt fyllning av frågor eller möjligheten att markera söktermer på en sida.

Källa: Arstechnica

Relaterade Artiklar

Back to top button