Farliga appar: på Android gömmer en intet ont anande en trojan

Tyvärr är det nuförtiden bra att hålla koll på ryggen även när man letar efter en applikation i Google Play Butik. Det är faktiskt inte ovanligt att i butiken av Android Dölj farliga appar. Inuti bor de konstiga virus som är redo att attackera alla enheter du installerar dem. Detta är fallet med enintet ont anande app som faktiskt gömde ett tillhåll Trojan.

Bland de farliga apparna finns det en som ingen någonsin skulle komma på

Ja, bland Androids farliga appar har det nyligen dykt upp en som ingen trodde kunde innehålla ett virus. ÄR Streckkodsläsare som tills nyligen var en streckkodsläsare-app.

Det bör noteras att farliga appar är indelade i två kategorier. En inkluderar vad de är speciellt gjord av cyberbrottslingar och i förklädnad har de det medfödda målet att stjäla personuppgifter. Den andra kategorin, å andra sidan, gäller de mer eller mindre kända appar som, efter en uppdatering, de ändrar sin natur blir fruktansvärda spridare av virus.

Detta är fallet med streckkodsläsare. Praktiskt taget från decemberefter a uppdateringhar experter upptäckt förekomsten av en farlig Trojan. Var Malwarebytes för att upptäcka felet och katalogisera det bland de farliga apparna att inte ladda ner och radera omedelbart.

Det verkar som om felet kan tillskrivas programvaran som skapats för att läsa streckkoder och därmed lyckas lura säkerheten för Google Play Protect.

Detta är vad forskaren sa Nathan Collier som handlade specifikt om historien och identifierade den dolda trojanen som gjorde den här appen till en av de farliga. “I fallet med streckkodsläsare, den skadliga koden som lades till fanns inte i den tidigare versionen av appen. Ännu mer använde den tillagda koden ett mycket tungt blackout-system, för att undvika att bli identifierad. […] Eftersom vi var drivna av illvilliga avsikter, reviderade vi vår ursprungliga klassificering som betydde appen som adware och började direkt betrakta den som en trojan, identifiera den med namnet Android / Trojan.HiddenAds.AdQ“.

Det finns många andra som riskerar att äventyra säkerheten för enheter om de installeras. Det är viktigt att öva på hemligheterna för att undvika dessa farliga appar och säga adjö till problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button