Farliga appar: här är den falska Immuni som laddar ner ett farligt virus

Farliga appar

Immun är den officiella ansökan som syftar till att meddela en eventuell exponering för Covid-19. Den har dock inte bara haft liten framgång, utan har också väckt många kontroverser. Ändå har hackare och kriminella beslutat att sprida en falsk som hamnar mellan farliga appar. Så här känner du igen det och vilka faror det döljer.

Bland de farliga apparna har den falska Immuni hittats

Den här gången är det Cert-Agid att ha upptäckt att det bland de farliga apparna finns ett falskt “Immun”. Faktum är att det är denna statliga cybersäkerhetsstruktur som har identifierat och rapporterat en farlig webbplats. I praktiken, genom att nästan troget återge detaljerna och egenskaperna hos den officiella ansökan, erbjuder den en ladda ner av den falska appen. Användaren märker inte bluffen och tror att han laddar ner den officiella versionen för Android eller för iOS.

Tyvärr är detta dock långt ifrån den applikation som många förväntar sig. Som ett resultat är skadan skedd. En typ av skadlig programvara som kallas Trojaninfekterar offrets enhet, ja innehav av personuppgifter. Och det är inte allt, det här viruset kanske kan rensa bort bankkonto.

Cert-Agid har alltså fördömt appen bland de farliga. “Cyberbrottslingar sprider en version falsk av samma app genom domäner skapade ad hoc. För att signalera närvaron av den falska appen Immun var gruppen av forskare av Malware Hunter Team (MHT) genom en tweet”. Dessutom tack vare ”bidraget från D3Labdomänerna som är värd för den falska appen har identifierats “.

Det måste också erkännas att den officiella applikationen aldrig helt har övertygat användarna när det gäller säkerhet och Integritet. Ändå kommer denna situation säkerligen inte att bidra till att ge mer lugn till dem som redan tvivlade.

Alien skadlig programvara som stjäl lösenord

Kallas Utomjording skadlig programvara som gömmer sig i den falska Immuni-appen som infekterar varje enhet. Därför, bland de farliga apparna, visar det sig vara den värsta på grund av de förödande effekterna som denna trojan orsakar. Det tar inte bara tag i kolla upp av enheten, men kan anpassa sig Lösenordskapa falska sidor av logga in Och logga in till applikationer.

Därför är de potentiella skadorna så många och farliga. Det är därför det alltid är viktigt att verifiera sanningshalten i det du laddar ner. Det är inte det enda Covid-tema som har rapporterats bland de farliga apparna. För att skydda dig själv och känna igen dem kan råden i denna länk vara till hjälp.

Relaterade Artiklar

Back to top button