Farliga appar: här är de som sätter Android-enheter i fara

De gömmer sig i Play Butik och lyckas kringgå de avancerade säkerhetssystemen av Google. De laddas ner av många användare som tror på deras användbarhet. Det är de faktiskt farliga apparsom du installerar sätter en risk enheterna Android.

Farliga appar trots att de går att ladda ner från Play Butik

Först och främst bör det noteras att närvaron på Play Store garanterar inte 100% godheten i en ansökan. Vid det här laget har flera företag som är inblandade i IT-säkerhet upptäckt och certifierat att farliga appar kan lura Google genom att “glida” in i katalogen i dess butik.

Uppenbarligen sitter inte Mountain View-företaget sysslolöst och så fort dessa farliga appar hittas raderar det dem omedelbart. Men nästan alltid först efter att flera användare redan har dem nedladdade på sina enheter. Risken är att hitta enheten med några skadlig programvara kan stjäla personlig information.

Råden är rhåll dig uppdaterad söka på webben efter de senaste rapporterade farliga apparna och kontrollera från listan om de finns på din enhet för radera dem omedelbart.

Här är listan över de senaste som hittats i Play Butik

Här är listan på senast hittat i Play Butik och att de i själva verket är farliga appar att ta bort omedelbart om de är installerade på enheten.

  • ISoft LLC Kalkylator;
  • Super-bright-Flashlight från LizotMitis;
  • Väckarklocka från iSoft LLC;
  • Förstoringsglas av LizotMitis;
  • Förstoringsglas med ficklampa av LizotMitis;
  • Super Bright LED-ficklampa från PumpApp;
  • Förstoringsglas från PumpApp.

Dessa har upptäckts nyligen, men flera användare kan ha laddat ner andra som inte finns i denna men i andra listor som farliga appar Covid-19 tema.

Hur man korrekt avinstallerar dessa applikationer och undviker ytterligare skador i framtiden

Även om det första och brådskande steget är att avinstallera dessa farliga appar, räcker det inte för att kunna säga att du har sparat din Android-enhet. Först och främst är det nödvändigt rensa cachen från appavsnittet innan du avinstallerar. Därefter är det nödvändigt radera allt vad som var kopplat till dessa appar såsom filer, mappar, bilder och dokument. Ett sätt att göra detta är från filarkivet och i “sök”-posten skriv en del av namnet på den farliga appen.

Relaterade Artiklar

Back to top button