Farlig extra virgin olivolja, det är början på ett nytt larm!

DE bekämpningsmedel de färdas med en imponerande hastighet och passerar varje dag från mat till mat. Och så, även en grundläggande produkt i köket som t.exextra virgin olivoljavar förorenad med mineraloljor och giftiga ämnen. Men vad är det märkesnamn inblandad?

Farlig extra virgin olivolja: förorenade märken

– Kolvätena i mineraloljor är en mycket stor grupp av ämnen. Av särskilt intresse är de aromatiska kolvätena av mineraloljor (MOAH), av vilka några är carcinogen.

Den tyska tidningen tillägger: En annan fara är maskiner och transportband. Dessutom finns de i de produkter som säljs spår av mjukgörare och ett bekämpningsmedelkänd som, som faller inom kategorin och.

Under lista över italienska oljor:

  • de Ceccostraffad för de “betydligt ökade” mineraloljekomponenterna, för spår av polycykliska aromatiska kolväten och ett bekämpningsmedel.
  • Filippo Berio, är värst för förekomsten av “betydligt ökade” mineraloljor, med den högsta belastningen i både Moshs och Moahs tester. Den har också spår av 2 bekämpningsmedel, inklusive deltametrin.
  • Dennree och de varumärkesmärkta Casolare bionatives Farchioni, har “betydligt ökade” kolvätekomponenter. Den andra skulle också ha spår av mjukgörare.
  • Primadonnasom säljs av Lidl, innehåller mineraloljor.
  • Bari Castel del Montes land.

Anklagelserna ledde företrädaren för Filippo Berio att reagera. Han uttalade:

Relaterade Artiklar

Back to top button