Faraday Future hade annonserat 14 000 förbeställningar för sin elektriska FF 91, verkligheten är långt ifrån målet

FF91 © Bild: Faraday Future

Kaliforniska startupen Faraday Future har tillkännagivit sitt senaste finansiella resultat för 2022.

Möjligheten för varumärket att formalisera antalet förbeställningar för sin FF 91 SUV…

Faraday Futures elektriska SUV är en flopp?

I början av året tillkännagav nystartade Faraday Future stolt produktionen av sin första elektriska SUV FF 91. En crossover utrustad med totalt tre elmotorer, för en total effekt på 1 050 hk, går från 0 till 100 km /h på 2,4 sekunder. För några månader sedan annonserade företaget inte mindre än 14 000 registrerade beställningar. Sanningen är dock lite mindre uppmuntrande.

Utöver sina finansiella resultat har Faraday Future faktiskt bekräftat att de faktiskt har registrerat totalt… 401 förbeställningar. Observera att detta inte är fasta och definitiva beställningar, eftersom de 1 500 och 5 000 dollar som begärdes under bokningen kan återbetalas i händelse av avbokning av kunden.

Kom ihåg att Faraday Future har samlat på sig skandaler sedan 2016, särskilt när man tog hänsyn till kontakt i sin beräkning av förbeställningar, vilket gjorde det möjligt för den att på konstgjord väg öka antalet reservationer, för att lura investerare. Det återstår att se nu om denna FF 91 verkligen kommer att se dagens ljus. Svara snart…

Om samma ämne:
Tesla stänger Cybertruck-ordrar i Europa

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button