Fånga, spara eller spela in skärmdumpar på Mac OS X

Letar du efter ett enkelt sätt att ta skärmdumpar, skärmdumpar eller till och med skärminspelningar MacOS X ? Det finns flera praktiska kortkommandon och inbyggda verktyg OS X vilket gör det lättare att ta skärmdumpar på Mac.

För att få dagliga produkttips relaterade till Äpple Till exempel Mac-datorer(Macs) , iPhone, iPad, etc., besök vår systerwebbplats Byta till Mac . Läs också vår ultimata guide för att ta skärmdumpar i Windows i Windows-artikeln.

Skärmdumpar

Skärmdumpar(Skärmdumpar) är i princip en bild av hela skärmen eller hela skrivbordet. Skärmdumpar(Skärmbilder) fungerar genom att ta en bild av allt precis som det är arrangerat, med aktiva fönster öppna och allt. Till exempel om du har öppet Safari och iTunes, men iTunes är aktivt och (Safari)safari minimerad, kommer skärmdumpen att ta en skärmdump av skrivbordet MacOS X hur du ser det.

Full Screenshot to File - COMMAND + SHIFT + 3 while holding each button down.

Alternativt, om du använder COMMAND+CONTROL+SHIFT, 3 samtidigt, MacOS X kommer att ta en skärmdump och kopiera den till urklipp istället för att spara den på skrivbordet.

Skärmdumpar och utdrag

Skärmdumpar och skärmdumpar liknar skärmdumpar genom att de tar en bild av de aktiva fönstren/skrivbordet. Men de skiljer sig också åt genom att de låter dig ange ett specifikt område eller en del av skärmen. Skärmdumpar och utdrag är i princip motsvarigheten till Sniping Tool för (Sniping Tool)MacOS X för Windows-användare.

Screen Snippet - COMMAND + SHIFT + 4

Klick(Tryck på) tangentkombination och dra för att välja en del av skärmen för att fånga. Alternativt, om du använder COMMAND+CONTROL+SHIFT+4 samtidigt, MacOS X kommer att kopiera utdraget till urklipp istället för att spara det som en bild på skrivbordet.

(Ytterligare Mac OS X) Ytterligare skärmdumpsgenvägar MacOS X:

COMMAND + SHIFT + 4 + SPACE, CLICK A WINDOW

Detta tar en skärmdump av ett enskilt fönster och sparar det på skrivbordet. Observera att du bara behöver hålla cmd , FLYTTA och 4 tillsammans, men då kan du släppa tangenterna och trycka Plats(Space) separat. Du kan sedan klicka på vilket fönster som helst för att ta en skärmdump. Markören förvandlas också till en kameraikon när du klickar Plats(Plats) .

COMMAND + CONTROL + SHIFT + 4 + SPACE, CLICK A WINDOW

Tar en skärmdump av ett enstaka fönster och kopierar den till urklipp.

Skärmdump med markören

Om du vill ta en skärmdump av OS X med markören bör du använda förhandsvisning . Ingen av kortkommandona låter dig fånga markören som standard. Öppna förhandsvisning(Förhandsgranska) och klicka på ” Fil”(fil)- “Ta en skärmdump(Ta en skärmdump)” — “Från hela skärmen(Från hela skärmen) » .

En nedräkningsdialog kommer att visas och efter några sekunder kommer hela skärmen att fångas tillsammans med den aktuella markören. Vissa webbplatser rekommenderar att du använder verktyget hugg men med det här verktyget måste du välja markören du vill fånga, medan förhandsvisning kommer att fånga alla aktuella markörer.

Pekplatta skärmdump

Om du har Mac med nya pekskärmen(Touch Bar) , kan du enkelt ta en skärmdump med följande kortkommando:

SHIFT + COMMAND + 6

Skärmdumpen kommer automatiskt att sparas på ditt skrivbord som en fil. PNG .

Skärminspelning

I vissa fall kanske du vill spela in din skärm istället för att ta stillbilder med Snapshot. Skärminspelningar är till exempel mycket populära för videohandledningar. PÅ MacOS X Skärminspelning är faktiskt ganska enkel. Ingen nedladdning av programvara krävs.

 • Följ stigen Finder > Program > QuickTime Player .
 • Dubbelt(dubbel) klicka på ikonen Quick Time Player för att starta den Quick Time Player .
 • Med QuickTime aktivt, välj Arkiv > Ny skärminspelning .

 • Klick(Klicka på) den röda inspelningsknappen i verktyget skärminspelning. (Skärminspelning) Du kan också klicka på rullgardinsmenyn och välja en mikrofon om du vill att ljud ska ingå i inspelningen. Du kan också fånga musklick i en inspelning.

 • Läs de allmänna riktlinjerna och klicka var som helst på skärmen för att spela in helskärm. Om du bara vill spela in en del av skärmen, klicka och dra musen över det området.
 • För att stoppa inspelningen, klicka på ” Stoppa inspelning” i menyraden(ikonen Stoppa inspelning i menyraden) . ELLER Tryck KOMMANDO+KONTROLL+ESC .

Det här är nästan alla sätt att ta en skärmdump på OS X utan att använda programvara från tredje part. Om du vill ha mer avancerade redigeringsfunktioner etc så skulle jag föreslå Snagit för Mac . Njut av!

Letar du efter ett enkelt sätt att ta skärmdumpar, skärmdumpar eller till och med skärminspelningar i Mac OS X? Det finns några praktiska kortkommandon och inbyggda OS X-verktyg som gör det enklare än någonsin att ta skärmdumpar på en Mac.

För att få dagliga tips om Apple-relaterade produkter, som Mac, iPhone, iPad, etc, kolla in vår systersida Switching To Mac. Läs också vår ultimata guide för att ta skärmdumpar i Windows-artikeln.

Skärmdumpar

Skärmdumpar är i princip en bild av hela skärmen, eller hela skrivbordet. Skärmdumpar fungerar genom att ta en bild av allt exakt hur det är ordnat, med aktiva fönster öppna och allt. Om du till exempel har Safari och iTunes öppna, men iTunes är aktivt och Safari är minimerat, tar en skärmdump en skärmdump av ditt Mac OS X-skrivbord precis som du ser det.

Full Screenshot to File - COMMAND + SHIFT + 3 while holding each button down.

alternativ, om du använder COMMAND+CONTROL+SHIFT, 3 samtidigt kommer Mac OS X att ta en skärmdump och kopiera den till urklipp i stället för att spara den på skrivbordet.

Skärmbilder och utdrag

Skärmbilder och utdrag liknar skärmdumpar i det faktum att de tar ett foto av de aktiva fönstren/skrivbordet. Men de är också olika eftersom de låter dig ange en viss region eller del av skärmen. Skärmbilder och utdrag är i grunden Mac OS X-motsvarigheten till Sniping Tool, för Windows-användare.

Screen Snippet - COMMAND + SHIFT + 4

Tryck på tangentkombinationen och dra för att välja den del av skärmen som ska fångas. alternativ, om du använder COMMAND+CONTROL+SHIFT+4 samtidigt kommer Mac OS X att kopiera utdraget till urklipp istället för att spara det som en bild på skrivbordet.

Ytterligare Mac OS X-skärmdumpsgenvägar:

COMMAND + SHIFT + 4 + SPACE, CLICK A WINDOW

Detta tar en skärmdump av ett enskilt fönster och sparar det på skrivbordet. Observera att du bara behöver hålla nere CMD, SHIFT och 4 samtidigt, men kan sedan släppa tangenterna och trycka på Plats separat. Du kan sedan klicka på vilket fönster som helst för att ta en skärmdump. Markören förvandlas också till en kameraikon när du trycker på Plats.

COMMAND + CONTROL + SHIFT + 4 + SPACE, CLICK A WINDOW

Tar en skärmdump av ett enskilt fönster och kopierar det till klippbordet.

Skärmdump med markören

Om du vill ta en skärmdump i OS X med markören måste du använda förhandsvisning. Ingen av kortkommandonen låter dig fånga markören som standard. öppna förhandsvisning och klicka sedan på filTa en skärmdumpFrån hela skärmen.

En nedräkningsdialogruta kommer att visas och efter några sekunder kommer hela skärmen att fångas tillsammans med vad den aktuella markören än är. Vissa webbplatser säger att man använder verktyget Grab, men med det verktyget måste du välja markören du vill fånga medan Preview kommer att fånga vad den nuvarande markören är.

Skärmdump av Touch Bar

Om du har en Mac med den nya Touch Bar kan du enkelt ta en skärmdump genom att använda följande tangentkombination:

SHIFT + COMMAND + 6

Skärmdumpen sparas automatiskt på skrivbordet som en PNG-fil.

Skärminspelning

I vissa fall kanske du vill göra en skärminspelning istället för att ta stillbilder med en ögonblicksbild. Till exempel är skärminspelningar mycket populära för videohandledningar. I Mac OS X är skärminspelning faktiskt ganska lätt. Ingen nedladdning av programvara krävs.

 • Navigera vägen Finder > Program > QuickTime Player.
 • Dubbelklicka på QuickTime Player-ikonen för att starta QuickTime Player.
 • Med QuickTime aktivt, välj Arkiv > Ny skärminspelning.

 • Klicka på den röda inspelningsknappen på skärminspelningsverktyget. Du kan också klicka på rullgardinspilen och välja en mikrofon om du vill ha ljud i inspelningen. Du kan också fånga musklicken i inspelningen.

 • Läs igenom de allmänna riktlinjerna och klicka var som helst på skärmen för att spela in helskärm. Om du bara vill spela in en del av skärmen, klicka och dra musen över området.
 • För att stoppa inspelningen, klicka på Stoppa inspelning-ikonen i menyraden. ELLER Tryck KOMMANDO+KONTROLL+ESC.

Det är i stort sett alla sätten du kan ta en skärmdump i OS X utan att använda programvara från en part. Om du behöver mer avancerade redigeringsfunktioner etc. skulle jag föreslå Snagit för Mac. Njut av!