Falska tidningsartiklar: bluffen du inte har sett ännu

Det finns aldrig ett slut på bedrägerier, tvärtom. De senaste dagarna har frågan tagit en verkligt oroande vändning. Om innan jag brottslingar de gömde sig “bara” bakom bedrägliga e-postmeddelanden, meddelanden, samtal och länkar, nu har de utarbetat en ny plan för att så enorma mängder offer. där ny gräns för bedrägerier är de falska tidningsartiklar och kommer att förstöra plånböckerna för användare som finns på nätet.

Falska tidningsartiklar: bedrägeriernas nya gräns

Tekniken kan bara vara genomtänkt, så den falska tidningen kommer uppenbarligen att ha ett mer än trovärdigt namn (till exempel “Mirror”). Allt är gjord med borste: från layout till avsnittsnamn, sidfoten och till och med användarkommentarer. Texten ligger inte långt efter, eftersom det finns exklusiva intervjuer med kända personer som det händer i de mest kända tidningarna.

Ändå finns det en detalj som får dig att omedelbart upptäcka mysteriet: vi talar om syntaktiska och grammatiska utstryk, som påminner mycket om maskinöversättning från engelska. Om du i den klickar för fan på länken inne på sidan (både den i artiklarna och den i de falska sektionerna högst upp) kommer du att hamna på en form online där det kommer att behövas ange namn, efternamn och e-postadress. Senare kommer vi till förklaringen på hur man öppnar ett gratis kontoange information och svara på samtal från ett internationellt nummer för att bekräfta identiteten.

Ett exempel på en falsk tidningsartikel är den där Jeff Bezos, VD för Amazon, talar om en obefintlig kryptovaluta. Men hur från bluffen? Först och främst är det grundläggande ange aldrig dina uppgifter, såväl som banktjänster, på okända portaler. Efter det är det bra lita inte på löften investering, så håll alltid ögonen öppna och nerverna.

Relaterade Artiklar

Back to top button