Falska recensioner: denna gång attackerar Amazon administrationerna för tusentals Facebook-grupper

Amazon Storbritannien

Amazon har lämnat in en ny stämningsansökan mot mäklare med falska recensioner som plågar Facebook-grupper.

Som en del av sin kamp mot falska recensioner attackerar e-handelsjätten mäklare som marknadsför falska recensioner på sociala nätverk. Mer specifikt meddelade Amazon i tisdags, från sina kontor i Seattle, att de har vidtagit rättsliga åtgärder mot administratörerna för mer än 10 000 Facebook-grupper. De senare har satt upp ett system för att publicera falska recensioner på Amazon i utbyte mot en monetär belöning eller gratisprodukter.

Amazon vill kunna identifiera aktörerna bakom de falska recensionerna av sina butiker

Facebook-grupperna i Amazons sikte skapas för att rekrytera personer som är villiga att lägga upp betalda och vilseledande recensioner på Amazons otaliga butiker, både i Frankrike och i Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien, Japan och USA.

Amazon räknar med denna rättegång för att återställa information som gör det möjligt att identifiera de illvilliga aktörerna. I processen kommer företaget att kunna ta bort falska recensioner som inte redan har upptäckts internt, antingen manuellt (12 000 anställda arbetar med detta över hela världen) eller med hjälp av teknik.

Våra team blockerar miljontals tvivelaktiga recensioner innan de ens ses av kunderna “Kommer ihåg Dharmesh Mehta, vice vd för säljande partnertjänster på Amazon. Han ser denna rättsliga åtgärd som “ ett ytterligare steg för att avslöja förövarna av dessa missgärningar på sociala nätverk “. Han vill alltså förstärka trovärdigheten för e-handlaren, något skållad av dessa falska åsikter.

Över 5 000 Facebook-grupper med falska recensioner har tagits bort sedan 2020

Administratörerna för de riktade Facebook-grupperna frågar sina medlemmar om åsikter om hundratals föremål, som fotostativ och bilradioapparater. En av grupperna som är föremål för rättegången, kallad “Amazon Product Review”, hade mer än 43 000 medlemmar. Det stängdes av Meta, Facebooks moderbolag, tidigare i år.

Amazon kunde också skaffa bevis som visade att gruppens chefer försökte dölja sin aktivitet och kringgå Facebooks upptäcktssystem. De passade till exempel på att gömma vissa bokstäver med problematiska uttryck.

Sedan 2020 har Amazon rapporterat mer än 10 000 grupper av falska recensioner till Meta. Företaget bekräftar att mer än hälften av dessa har stängts, officiellt för ” brott mot Metas villkor “. Företaget Mark Zuckerberg fortsätter för sin del att granska de andra rapporterade grupperna. Och bara för år 2020 förhindrade Amazon fortfarande publiceringen av mer än 200 miljoner åsikter som anses vara falska, i länder som Frankrike, Storbritannien eller USA.

Källa: Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button