Falska PCR-tester säljs på Snapchat

Snapchat-logotyp © Snapchat

snapchat
falska PCR-tester säljs mellan 20 och 50 euro av flera dussin konton, avslöjar Parisaren. Återförsäljare tillhandahåller också positiva tester för dem som vill undvika arbete eller falska resecertifikat.

Äktheten av dokumenten är svår att identifiera för polisen, som helt enkelt verifierar förekomsten av den dyrbara sesamen.

Läs också:
COVID-19: Twitter kräver borttagning av desinformations-tweets om vaccination

Snapchat, det perfekta verktyget för att dela falska

Det var en influencer på Instagram, som heter Sarah och som använder kontot @rasaxxtaytay (nu privat) som tipsade franskan dagligen. Hon skröt om att använda ett falskt PCR-test för att åka på semester till Mexiko, och berömde den falska dokumenthandlaren i flera inlägg i appen.

Falska tester kan snabbt hittas på Snapchat via nyckelord som “corona test”. Återförsäljare erbjuder falskt negativa PCR-tester till priser från 20 till 50 euro. De frågar efter kundens alla personliga uppgifter (namn, adress, e-post etc.) och förfalskar ett dokument genom att ange namnet på en riktig screeningcentral.

Applikationen, där meddelanden automatiskt raderas efter läsning, är den idealiska platsen för denna typ av döljande.

Läs också:
Misstro! “Covid”-vacciner erbjuds för $250 på den mörka webben

Polisen kontrollerar inte handlingarnas äkthet

Andra typer av dokument relaterade till pandemin marknadsförs också på applikationen, såsom positiva tester eller reseintyg.

Staket gör enkelt förfalskningar med hjälp av grundläggande fotoredigeringstekniker. Men polisen, särskilt på flygplatser, kontrollerar inte deras äkthet och ser bara till att passagerarna har en. ” Om vi ​​var tvungna att kontrollera äktheten av varje test skulle det ta 8 timmar att landa ett plan säger en källa från
parisisk.

Design, försäljning eller användning av dessa falska dokument är straffbart med 3 års fängelse och böter på 45 000 euro.

Källa: Parisaren

Relaterade Artiklar

Back to top button