Falska Amazon-recensioner: företaget förbjuder Aukey-produkter från sin katalog

aukey usb-hub

Aukey-varumärket har förbjudits från Amazon-plattformen…

Den kinesiska gruppen skulle verkligen ha blivit fångad på bar gärning för att köpa positiva recensioner.

Läs också:
Kina: tvångsarbete i tjänst för underleverantörer för Apple, Amazon, Google, Microsoft och Facebook?

Aukey sparkades ut från Amazon

Vi skämtar inte med användarvillkoren hos Amazon, och det kinesiska varumärket Aukey har uppenbarligen precis betalat priset. Detta märke, som erbjuder hörlurar, batterier, laddare, tangentbord och andra högteknologiska produkter, kan faktiskt inte längre sälja någon produkt på Amazon.

Tillfrågad om detta av recensionsnördsa detaljhandelsjätten: ” Vi arbetar för att ge en exceptionell upplevelse för våra kunder och säljare, och vi vidtar åtgärder för att skydda dem från de som hotar deras upplevelse, särskilt när det gäller recensioner. Och av goda skäl misstänks Aukey för att ha köpt positiva åsikter.

Aukey PB-WL02

Tillsammans med försäljningen av sina produkter skulle det kinesiska varumärket ha uppmuntrat sina kunder att utfärda en positiv recension på Amazon, ibland i utbyte mot en kupong. Uppenbarligen är detta en praxis som är helt emot Amazons användarvillkor.

Enligt ett dokument som hittats av Säkerhetsdetektivermer än 75 000 Amazon-konton ska ha använts för att utfärda falska recensioner, på uppdrag av Aukey, men också för andra varumärken.

Syftet med manövern: att tvinga kunder att ge ett positivt betyg till en produkt, med ” falska recensioner vilket förbättrar den senares synlighet och konfidensindex.

Källa: Digitala trender

Relaterade Artiklar

Back to top button