Falsk LastPass Chrome-tillägg upptäckt

Tillägget hette ” LastPass: Gratis lösenordshanterare och använde alla logotyper och bilder för det faktiska tillägget för att användarna skulle kunna installera det i sin webbläsare. När de gjorde det bad tillägget om tillåtelse att visa aviseringar och lägga till en knapp i själva webbläsarfönstret.

Detta är Malwarebytes som upptäckte detta falska tillägg, så de testade det för att se konsekvenserna av att installera det. Och det som hände var verkligen en överraskning. Det vill säga, genom att klicka på tilläggsikonen förväntade de sig att någon otäck skadlig programvara skulle installeras på datorn, men det omdirigerade dem bara till en webbsida. Intressant fakta, Apptillägget för falsk lösenordshanterare försökte inte stjäla kunders lösenord men ville istället att de skulle gå till en webbplats infekterad med farligt reklamprogram.

Det finns flera tillägg som LastPass Copy

Malwarebytes larmade Google och Mountain View tog bort det falska LastPass-tillägget, som lyckades lura många oförsiktiga användare. Uppenbarligen är det svårt vid första anblicken att avgöra om en förlängning eller ansökan är falsk eller äkta, men om du gör lite research är de allra flesta lätta att identifiera .

Det är till exempel alltid bra att ta en titt på recensionerna och det betyg som användarna har gett av appen eller tillägget. Normalt sett är det med en enkel blick värt att ta reda på om vi står inför en “falsk” eller inte. Det är också bra att alltid gå in på utvecklarens hemsida för att kontrollera att allt är i sin ordning . Dessutom, om vi letar efter ett känt tillägg, är det alltid bättre att ladda ner det direkt från utvecklarens webbplats, eftersom det är omöjligt för dem att ge oss ett falskt tillägg.

Som vi alltid säger är det bättre att vara vid god hälsa och, även om det kan ta oss lite längre tid, att göra research innan du installerar någon programvara på vår dator. Två minuters forskning kommer sannolikt att eliminera en hel del framtida huvudvärk.

Det här kanske intresserar dig…

  • De 10 värsta sårbarheterna under 2015 orsakades av Flash
  • De bästa Chrome-tilläggen för att surfa

Relaterade Artiklar

Back to top button