Falling Stars: showen är inte över ännu, i september ögon riktade mot himlen!

Falling Stars: showen är inte över ännu, i september ögon riktade mot himlen!

Himlen vill inte göra oss besvikna i år. Om vi ​​på natten av San Lorenzo inte kunde se stjärnorna, kommer vi att kunna göra det också i september. Ja, vi har fortfarande möjligheter, och till dessa kommer enligt (Uai) de utmärkta förutsättningarna att observera. fallande stjärnor.

Falling Stars: Kommer himlen att lysa i september, redo för showen?

Under denna september kommer det att vara möjligt att se upp till 10-20 stjärnfall varje timme, särskilt under de första dagarna. Under nätterna mellan augusti och september, Aurigidsmedan mellan 5 och 7 september Epsilon-svärmen kan observeras Perseider utan närvaro av månsken. Runt om 9 september under hela natten kommer det också att vara möjligt att forsa Perseiderna i september, en ström som genereras av kometen Bradfield och som består av meteorer med medellåg ljusstyrka. Mellan 11 och 12 september kommer vi istället att se den oregelbundna alfa Triangulider.

Höstdagjämningen är planerad kl 21.21 den 22 september, även om dagarna redan har börjat förkortas i genomsnitt upp till 1 timme och 21 minuter. Faktum är att om solen under dagarna nära sommarsolståndet gick ner runt 20.52, kommer den att göra det på dagjämningsdagen 19.09.

Vi kommer också att kunna se Venus, som förlänger observerbarhetsintervallet med några minuter under solnedgången i sydväst, medan Jupiter Och Saturnus de förbereder sig för att kulminera i söder. De som observerar himlen med teleskopet kommer att kunna observera Neptunus: planeten kommer att stå i opposition till solen den 14 september (även om den inte är synlig för blotta ögat). Den riktiga showen kommer dock att äga rum på natten den 17 septembermed en möte mellan månen, Jupiter och Saturnus.

Relaterade Artiklar

Back to top button