Fairphone 4, telefonen kan verkligen repareras? iFixit har bestämt sig

Fairphone 4 © Fairphone

Säljes bland annat som en smart telefon med exemplarisk reparerbarhet, den Fairphone 4 väntade på att bevisa det via dess iFixit-betyg.

Det är nu gjort och det är en underdrift att säga att utmaningen är klar: iFixit ger smarttelefonen en poäng på 10/10.

En insats som belönas av iFixit

I flera år har Fairphone varit engagerade i att designa smartphones som är mer hållbara och därför mer respekterande för miljön. Mellan spårbarhet av mineraler, oro för arbetarnas livskvalitet och reparationsbarhet måste det sägas att företaget bakom Fairphone 4 har visat sin goda tro.

Och en gång är inte anpassad, den senaste av de “mest reparerbara smartphones i världen” belönades med poängen 10/10 av iFixit, en onlineplattform som utvärderar reparerbarheten av elektroniska enheter. Det är därför den tredje telefonen av märket att få denna prestigefyllda anteckning, efter den andra och den tredje modellen av Fairphone. För närvarande kan inget annat företag göra anspråk på att göra lika bra, än mindre Apple och dess iPhone 13 Pro med betyget 5/10.

Som en påminnelse tillåter Fairphone 4 alla att enkelt byta ut uttjänta eller uttjänta komponenter. Allt du behöver göra är att skaffa den del som ska bytas ut via den officiella Fairphone-webbplatsen, öppna din smartphone och ändra det berörda elementet. Uppenbarligen har man arbetat med att utföra enkelheten så att vem som helst, eller nästan, kan ta hand om den. Allt detta gör det möjligt att öka smartphonens livslängd och därför inte köpa en ny. Det är ett faktum, den grönaste smartphone du kan ha är den du redan har.

Om samma ämne:
Honor 60 levererar (redan) alla sina hemligheter

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button