Fairphone 4, med Android 11, väntas i september

Fairphone 3

de smart telefon durable kommer snart att göra comeback, med en 5G-kompatibel modell.

Med Android 11 kommer Fairphone 4 att se flera förbättringar, vilket kommer att göra bra för denna hållbara, men begränsade telefon.

Läs också:
Innan Google kunde Android ha köpts av Samsung eller HTC

Ett innovativt koncept, men ett begränsat resultat

Vi hade möjligheten i mars 2020 att testa Fairphone 3 som, trots sina nödvändigtvis lovvärda avsikter, var ganska nedslående överlag. Nattbilder av för låg kvalitet, dåligt kalibrerad skärm, något daterad design och ergonomi under förväntningarna, Fairphone är inte lika bra då den är lätt att reparera.

Det säger sig självt att företaget bakom smarttelefonen, som bär samma namn, känner till gränserna för sitt koncept. Vi fick nyligen veta att en ny modell håller på att designas och att den kommer att leverera en 5G-kompatibel SoC. Om vi ​​ännu inte vet vem som kommer att bli tillverkare av denna komponent i Fairphone 4 (även om Qualcomm-spåret är möjligt), är det fortfarande väldigt intressant att notera att företaget denna gång kommer att satsa på aktuell teknik.

Utöver denna 5G-kompatibilitet bör Fairphone 4 köras på den senaste stabila versionen av Googles operativsystem, nämligen Android 11. Förhoppningsvis lyckas resten av specifikationen åtminstone nå en nivå med marknadens genomsnittliga smartphones. Det kommer dock att förväntas att en övergång till marknaden kommer att leda till högre reparationspriser.

Nästa version av den reparerbara och rättvisa smartphonen väntas till september 2021, till ett pris som uppenbarligen fortfarande är okänt.

Källa: WinFuture

Relaterade Artiklar

Back to top button