Fairphone 4 är officiell: den miljövänliga och hållbara smartphonen, äntligen uppdaterad?

Fairphone 4 © Fairphone

de Fairphone 4 anländer till Frankrike med ännu mer avancerade miljömässiga och sociala mål och tekniska specifikationer som är långt överlägsna sin föregångare.

Fairphone är tillbaka med en ny modulär smartphonemodell som fokuserar på ekologi, hållbarhet och reparerbarhet. Fairphone 4 har rätt till en seriös teknisk och designuppdatering för tillfället.

Läs också:
Fairphones Luke James: “Vår ambition är att förändra smartphoneindustrin” (Intervju)

Allt mer hållbart och miljövänligt

Smarttelefonen är neutral när det gäller elektronikavfall. Det vill säga, den innehåller material från rättvisa källor och Fairphone har åtagit sig att återvinna en telefon eller renovera minst en annan telefon för varje såld enhet av Fairphone 4.

Mobilen stöds av en femårig garanti utan extra kostnad som uppmuntrar konsumenterna att behålla sin enhet längre. Den visar ett hållbarhetspoäng på mellan 9,2 och 9,3 av 10 beroende på konfiguration, uppfyller standarderna för TCO Certified-standarden och fick ett Eco-rating-poäng på 82/84/100.

Den modulära designen som gör dess identitet är tillbaka. Åtta reservmoduler för enkel reparation är också tillgängliga för användare.

Fairphone 4 © Fairphone

Ett sexigare tekniskt blad

Fairphone 4 anpassar också sin design. Frontpanelen påminner om Android-smartphones från två eller tre år sedan, med den droppformade skåran och kanterna runt plattan. På baksidan är fotoblocket original med sin triangulära form. Fingeravtrycksläsaren sitter på ena kanten.

Skärmen på 6,3 tum erbjuder Full HD+-visning och är skyddad av Corning Gorilla Glass 5. Prestanda levereras av Qualcomms Snapdragon 750G SoC, som även gör att smarttelefonen stöder 5G. Autonomy anförtros ett batteri (avtagbart naturligtvis) på 3905 mAh.

Huvudfotomodulen på 48 Mp med autofokus med fasdetektering, optisk bildstabilisering och dubbeltons LED-blixt åtföljs av en 48 Mp ultravidvinkelsensor även vid 120°.

Fairphone 4 © Fairphone

Fairphone 4 drivs av Android 11, med mjukvarustöd garanterat till slutet av 2025, och som till och med kan förlängas till slutet av 2027. Uppdateringar till Android 12 och Android 13 är garanterade, och Fairphone säger att de också vill uppdatera uppgraderingen enheten till Android 14 och Android 15″ trots att chipleverantörens stöd upphör », vilket han redan hade gjort på tidigare modeller.

Läs också:
Google Pixel 6 och 6 Pro Europeiska priser läcker, liksom färgnamn

Pris och tillgänglighet

Fairphone 4 är tillgänglig för förbeställning från och med den 30 september på Fairphones webbplats och hos Orange till det rekommenderade priset på 579 euro för 6 GB RAM och 128 GB lagringsversion, och 649 euro med 8 GB RAM och 256 GB internminne.

De tillgängliga färgerna är grå, grön och spräcklig grön för Fairphone 4 8/256 GB och endast grön för Fairphone 4 6/128 GB.

Fairphone 3 recension: den nya etiska och hållbara smartphonen

Fairphone 3 är en rättvis, hållbar och lätt att reparera smartphone som tydligt skiljer sig från traditionella modeller. Det är inte desto mindre en mobiltelefon som måste möta användarnas behov, oavsett deras åtaganden. Låt oss ta reda på direkt i vårt test om Fairphone 3 har vad som krävs för att stå emot konkurrenterna.
Läs mer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button