FaceTime Camera fungerar inte på Windows 10 med Boot Camp

Om du har installerat Windows 10 på din Mac med Boot Camp men upptäckt att kameran inte fungerar, här är några tips du kan prova. Dessa lösningar kommer att fungera för båda inbyggt(– Inbyggd) kamera och för en extern webbkamera.

ansiktskamera(FaceTime Camera) fungerar inte i Windows 10 Med boot camp

För att åtgärda felet ” Kameran fungerar inte” (Kamera)Windows 10 boot camp gör följande.

 1. Windows Support Software Recovery
 2. Tillåt appar att komma åt kameran
 3. Kontrollera kameratillstånd
 4. Installera(Installera) extern webbkameradrivrutin

Innan du börjar, se till att din macOS har den senaste Windows-supportmjukvaran.

1]Återställ Windows supportprogramvara

Supportprogramvara(Supportprogramvara) Windows är ett sådant verktyg som du behöver för att använda din dators olika hårdvara Mac . Om det finns problem med det här verktyget kommer du inte att kunna komma åt flera saker, till exempel kameran. Även om det laddas när du installerar Windows i boot camp kan du ladda ner och reparera installationen med hjälp av den här guiden.

Se först till att flashenheten är ansluten till din dator. Annars måste du använda molnlagring eller andra lösningar för att överföra det nedladdade macOS-verktyget till installationen Windows 10 . Efter det öppet Boot Camp-assistent(Boot Camp Assistant) ( Tryck på Kommando+Mellanslag > sök efter Boot Camp > klicka på lämpligt resultat) på din dator och välj Åtgärd > Ladda ner Windows supportprogramvara “.

Välj sedan USB – kör som nedladdningsplats och slutför nedladdningen.

Facetime-kamera fungerar inte på Windows 10 med Boot Camp

Öppna sedan installationen Windows på din dator Mac och dubbelklicka på filen .exe .

Välj alternativet ” Återupprätta (Reparera)” för att återställa instansen Windows-stödprogram(Windows Support Software) på din dator. Under reparationen kan du få en varning. Om det visas klickar du på ” Fortsätt ändå (Fortsätt ändå) ” .

Starta om när du är klar Mac under installationen Windows .

Detta är den mest tillförlitliga lösningen på detta problem. Förutom detta måste du också gå igenom följande lösningar.

2]Tillåt appar att komma åt kameran

Åtgärda kameran som inte fungerar i Windows 10 Boot Camp

Windows 10 användare kan tillåta eller blockera åtkomst till kameran för applikationer.

För att kontrollera denna inställning, klicka Win+I för att öppna Windows-inställningar på din dator och navigera till Sekretess > Kamera . På höger sida, bekräfta dessa inställningar-

 • Kontrollera inställningen Tillåt kameraåtkomst på den här enheten(Tillåt åtkomst till kameran på den här enheten) är aktiverat. Om inte, klicka på ” Förändra” (Ändra ) och byt nästa knapp.
 • Kontrollera inställningen Tillåt appar att komma åt din kamera (Tillåt appar att komma åt din kamera ) är aktiverat. Om inte, växla motsvarande knapp för att aktivera det.
 • Kontrollera inställningen Tillåt skrivbordsappar att komma åt din kamera(Tillåt skrivbordsappar att komma åt din kamera) är aktiverat. Annat(Annars) växla motsvarande knapp.

3]Kontrollera upplösningen för kameran

Åtgärda kameran som inte fungerar i Windows 10 Boot Camp

Du bör också kontrollera om en viss applikation kan komma åt din kamera eller inte. För att göra detta, öppna Windows-inställningar(Windows-inställningar)” på din dator och Sekretess > Kamera . Hitta sedan listan över applikationer på höger sida. Om du inte kan använda kameran med en viss app, se till att den finns i listan över tillåtna appar. Om inte, växla motsvarande knapp i avsnittet Välj vilka Microsoft Store-appar som kan komma åt din kamera(Välj vilka Microsoft Store-appar som kan komma åt din kamera) .

fyra] Installera(Installera) extern webbkameradrivrutin

Om du använder en extern webbkamera med Windows 10 boot camp , måste du installera drivrutinen. Även om de flesta moderna webbkameror fungerar utan att installera en drivrutin, kan du få ett mer kompatibelt gränssnitt och funktioner efter att du har installerat drivrutinen.

Utöver det, tänk på följande:

 • Av förklarliga skäl måste du ha en fungerande webbkamera. För att testa detta, öppna macOS på din dator Mac och kolla om det fungerar.
 • Om du använder ett antivirus, inaktivera det tillfälligt. Ibland kan antivirus- eller säkerhetsprogram blockera åtkomst till kameran av integritetsskäl.

Det är allt! Hoppas(Hoppas) dessa lösningar fungerar.

Relaterad läsning(Relaterad läsning): Bärbar datorkamera fungerar inte i Windows 10.

Om du installerade Windows 10 på en Mac-dator med Boot Camp, men upptäcker att kameran inte fungerar, här är några förslag som du kan prova. Dessa lösningar fungerar för båda – Inbyggd kamera eller extern webbkamera.

FaceTime Camera fungerar inte i Windows 10 med Boot Camp

För att fixa felet att kameran inte fungerar i Windows 10 Boot Camp, följ dessa steg-

 1. Reparera Windows supportprogramvara
 2. Tillåt appar att komma åt Kamera
 3. Kontrollera behörighet för kamera
 4. Installera drivrutinen för en extern webbkamera

Innan du börjar, se till att du har den senaste Windows-supportmjukvaran installerad på din macOS.

1]Reparera Windows supportprogramvara

Windows Support Software är ett sådant verktyg som krävs för att använda olika hårdvara på din Mac-dator. Om det finns något problem med det här verktyget kanske du inte kan komma åt flera saker, till exempel kameran. Även om det laddas ner när du installerar Windows på Boot Camp, kan du ladda ner och reparera installationen med den här guiden.

För att komma igång, se till att en pennenhet är ansluten till din dator. Annars måste du använda molnlagring eller andra lösningar för att flytta macOS:s nedladdade verktyg till Windows 10-installation. Därefter öppnar du Boot Camp Assistant (tryck på Kommando+Mellanslag > sök efter boot camp > klicka på respektive resultat) på din dator och väljer Åtgärd > Ladda ner Windows supportprogramvara alternativ.

Fixa att kameran inte fungerar i Windows 10 Boot Camp

Välj sedan USB-minnet som nedladdningsplats och avsluta nedladdningen.

Facetime-kameran fungerar inte i Windows 10 med Boot Camp

Efter det öppnar du Windows-installationen på din Mac-dator och dubbelklickar på .exe-filen.

Välj den Reparera alternativet för att reparera Windows Support Software-instansen på din dator. Under reparationen kan du få en varning. Om det visas klickar du på Fortsätt ändå knapp.

När det är klart, starta om din Mac i Windows-installationen.

Det är den mest pålitliga lösningen för detta problem. Förutom dessa krävs det att du också går igenom följande lösningar.

2]Tillåt appar att komma åt kameran

Fixa att kameran inte fungerar i Windows 10 Boot Camp

I Windows 10 kan användare tillåta eller blockera kameraåtkomst för appar.

För att verifiera den inställningen, tryck på Win+I för att öppna Windows-inställningar på din dator och gå till Sekretess > Kamera. På din högra sida, bekräfta dessa inställningar-

 • Se till att inställningen är aktiverad. Om inte, klicka på förändra knappen och växla följande knapp i enlighet med detta.
 • Kontrollera om inställningen är aktiverad. Om inte, växla motsvarande knapp för att aktivera det.
 • Kontrollera om inställningen är aktiverad. Annars växlar du respektive knapp.

3]Kontrollera behörighet för kamera

Fixa att kameran inte fungerar i Windows 10 Boot Camp

Du bör också kontrollera om en specifik app kan komma åt din kamera eller inte. För det, öppna Windows-inställningar på din dator och gå till Sekretess > Kamera. Ta sedan reda på applistan på höger sida. Om du inte kan använda kameran med en specifik app, se till att den finns i listan över tillåtna appar. Om inte, växla den tillhörande knappen från under .

4]Installera drivrutinen för en extern webbkamera

Om du använder en extern webbkamera tillsammans med Windows 10 Boot Camp krävs det att du installerar drivrutinen. Även om de senaste webbkamerorna fungerar utan att installera drivrutinen, kan du få ett mer kompatibelt gränssnitt och funktioner efter installationen av drivrutinen.

Förutom dessa, tänk på följande saker också-

 • Av förklarliga skäl måste du ha en fungerande webbkamera. För att verifiera det, öppna macOS på din Mac-dator och kontrollera om det fungerar eller inte.
 • Om du använder ett antivirus, inaktivera det tillfälligt. Ibland kan antivirus- eller säkerhetsskyddsprogram blockera kameraåtkomst av integritetsskäl.

Det är allt! Hoppas dessa lösningar fungerar.

relaterad läsning: Laptopkamera fungerar inte i Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button