Facebook upptäcker fyra farliga Chrome-tillägg

Efter all integritetskontrovers kring Whatsapp, den här gången är det rätt Facebook att varna användare från fyra Chrome-tillägg. Faktum är att Zuckerbergs app anklagade dem för att stjäla data från användare registrerade på det sociala nätverket.

Facebook upptäcker fyra Chrome-tillägg som stjäl profildata

Återigen i rampljuset är Chrome-tillägg på allvarliga anklagelser integritetskränkningar av användare. Den här gången är det Facebook som tar initiativet genom att stämma två personer i Portugal anklagade för datastöld av Facebooks användarprofiler.

De fyra förlängningarna under åtal skulle vara verkliga spionprogram. I praktiken samlar de in alla personuppgifter om en användare när de väl har installerats. I det här fallet var det profilerna på Facebook som attackerades utan tillstånd från ägarna. Det oroande är att data som samlas in verkar vara många och tillräckliga för att ta kunskap om all nödvändig information från användarna.

Facebook har inte bett om att dessa tillägg tas bort, utan har direkt stämt utvecklarna.

Fyra Chrome-tillägg att ta bort

Jag är därför fyra tillägg från att ta bort direkt från Chrome. Facebook har identifierat dem och här är listan:

  • Grön budbärare
  • Emoji-tangentbord
  • Blue Messenger
  • Webb för Instagram plus DM

Dessa fyra”farliga appar”Genom den berömda Google-webbläsaren går de för att stjäla användarens personliga data utan att påverka Facebook-strukturen. Följaktligen finns det ingen risk för dem som inte har installerat dem. I princip samlar dessa tillägg automatiskt alla information som en användare gör offentlig på Facebook. Med andra ord, de profilerar en användare genom vad de offentliggör så att de kan sälja den nya profilen som kommer att användas i syfte att marknadsföring.

Det finns många farliga appar som kan hittas på Play Butik och i många andra butiker förutom Chrome-tillägg. Facebook fördömer dem alla, men användare kan skydda sig själva och undvika identitetsstöld genom dessa enkla tips.

Relaterade Artiklar

Back to top button