Facebook tillkännager flera nya funktioner för Messenger och Instagram

talk_cropped_2083x2084

Förra veckan, Facebook
har implementerat flera nya funktioner för att främja interaktioner mellan användare. De finns nu tillgängliga på Facebook Messenger och Instagram Direct.

Facebook har precis rullat ut fina uppdateringar för Instagram och Messenger. På menyn hittar vi framför allt nya teman och klistermärken, ett handsfreeläge för ljudmeddelanden, förbättrade arkiveringsfunktioner och röstmeddelanden.

Läs också:
Messenger- och Instagram-konversationer kommer inte att krypteras som standard förrän åtminstone 2022

Visuella nyheter

Film- och seriefans har hörts. Från och med nu är det möjligt att anpassa ditt Messenger-flöde eller dina Instagram DM:s med ett tema Stjärnornas krig Var Selena: serien. Den här funktionen, som ännu inte är tillgänglig på Android, kan aktiveras i inställningarna för dessa två chattar. För att göra detta, gå bara till alternativen och klicka på “Tema”.

En annan funktion låter dig nu anpassa dina konversationer med nya klistermärken som hyllar asiater och Stillahavsöbor (API). Tillgängliga på Messenger, men även Messenger Kids, skapades de för att öka medvetenheten hos olika publik om frågorna i denna grupp. En guide har till och med skapats för att hjälpa föräldrar att diskutera detta ämne med sina barn.

Läs också:
Facebook Marketplace når en miljard användare, shopping som en horisont för Zuckerbergs nätverk?

Facebook förbättrar sin användarupplevelse ytterligare

Facebook fortsätter att optimera Instagram Direct och Messenger, och försöker i synnerhet minska den oro som vissa kan känna när de väntar på svar från sina samtalspartner. Från och med nu gör en text det möjligt att veta statusen för meddelandet: läst, mottaget eller väntar på mottagning.

För den som gillar att skicka visuella svar på Instagram är det nu möjligt att svara med ett foto eller video, genom att klicka på kameraikonen. Var dock försiktig, det här alternativet är för närvarande endast tillgängligt på iOS.

Dessutom, om du också är trött på att hålla ner knappen när du spelar in röstmeddelanden på Messenger, vet att ett handsfree-alternativ har utvecklats. Ett klick och skivan låser sig. Är inte livet vackert?

Och eftersom goda nyheter aldrig kommer ensam, har Facebook också förbättrat arkiveringen på Messenger. Om du vill städa i din e-post kan du flytta konversationerna du vill till en “Arkiverade chattar”-mapp med ett enkelt svep åt vänster. Oroa dig inte, din konversationshistorik kommer inte att påverkas av denna manipulation.

Källa: Messenger nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button