Facebook släpper Live Shopping och fokuserar på Reels

Facebook © Shuterstock

Metagruppen har valt att avsluta ett program som nyligen lanserades Facebook. Faktum är att möjligheten att sända livevideo i syfte att sälja produkter helt enkelt försvinner inom några veckor.

För att sticka ut från konkurrenterna har sociala nätverk länge försökt diversifiera sina tjänster. Dessa initiativ är inte alltid framgångsrika och det är Facebooks Live Shopping-funktion som kommer att betala priset. På sin blogg formaliserade Meta tillbakadragandet av detta element. Ambitionen var att göra det möjligt för kreatörer, men även varumärken att marknadsföra sina produkter lättare… Det fungerade uppenbarligen inte.

Allt för rullarna

Två år efter implementeringen kommer Facebook Live Shopping att sluta den 1eh oktober 2022. Det kommer då inte längre att vara möjligt för handlare att sälja sina varor via sin sida och att acceptera betalningar med Messenger. Istället verkar Meta uppmuntra säljare att gå igenom annonser i form av Reels. För det är de senare som är kärnan i det amerikanska företagets nya strategi.

Dessa korta videor är faktiskt framgången för många plattformar och Facebook har för avsikt att sätta paketet på denna nivå. Detta gör det också möjligt att nå en yngre publik och därför lättare påverkas. Observera dock att produkttaggen fortfarande kommer att fungera på Instagram.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button