Facebook skulle arbeta med sina egna processorer för sina servrar

Facebook datacenter i Sverige © Facebook

Informationen förblir i det rimliga, men Facebook var noga med att inte bekräfta eller dementera någonting.

Det är allmänt känt att teknikjättarna är med och designar chips och lösningar som kan möta deras behov: Google, Amazon och Microsoft har alla program för att designa sina egna komponenter, även om de inte är i samma utvecklingsstadium.

Läs också:
Google utvecklar sina egna ARM-processorer för nästa Chromebook

Chips för maskininlärning

Det verkar därför som att Facebook har bestämt sig för att imitera sina “kamrater” och dess idé är uppenbarligen att begränsa sitt beroende av Qualcomm eller Intel till exempel. Enligt journalister från Informationen citerade av våra kollegor från Engadgetskulle Facebook fokusera på utvecklingen av chips för sina datacenter.

Det första projektet som genomfördes av Facebooks team inom området elektroniska komponenter skulle vara att designa en processor som kan animera uppgifterna för maskininlärning – eller maskininlärning. En sådan komponent skulle då vara direkt kopplad till de kraftfulla – och ack så viktiga – innehållshanteringsalgoritmer som rekommenderas för användare.

Kom ihåg att detta system med innehåll som rekommenderas för användning är själva grunden för riktad reklam som Facebook kan förhandla fram till mycket förmånligare priser… och därför grunden för gruppens huvudsakliga inkomst.

Läs också:
Processormarknaden skulle väga 100 miljarder dollar 2021

Mot bättre energieffektivitet?

Facebook skulle dock inte bara ha sitt oberoende från kiseljättarna i åtanke. Genom att utveckla sina egna lösningar skulle de sociala nätverkens titan faktiskt kunna anpassa kraften och förbrukningen av de chips som används för sina egna behov.

Informationen påpekar att detta skulle kunna göra det möjligt för företaget att minska koldioxidavtrycket från sina datacenter, strukturer som kritiseras alltmer i dessa tider av klimatomvälvningar. Inför våra kollegor frånEngadgetgick en talesman för företaget i denna riktning och förklarade:

Facebook undersöker alltid sätt att förbättra datorprestanda och energieffektivitet med våra kiselpartners och genom våra egna interna ansträngningar. “. Talesmannen ville inte fördjupa sig i frågan om företagets interna utveckling: ” Vi har inget nytt att berätta om våra framtidsplaner just nu. “.

Källa: Engadget, Informationen

Relaterade Artiklar

Back to top button