Facebook Portal är på kampanj för jul, värmen från familjehelger även på distans

julportal

December markerar starten på årets slutfirande. Eventuella händelser kopplade till Covid-19 eller helt enkelt till allas liv underlättar inte fysiska möten. I den här situationen är videokonferensverktyg som Metas Facebook Portal-sortiment dina bästa allierade för att bevara den varma semesteratmosfären trots begränsningarna.

Med Portal Go och Portal TV gör Meta det enkelt för vänner och familj att hålla kontakten och kommunicera. Med en hel rad funktioner som förvandlar videokonferenser till en upplevelse som är lika användarvänlig och interaktiv som rolig. Låt oss zooma in på dessa enheter som är designade för fjärrkonversationer.

Utforska Facebooks portalprodukter

Facebook-portal: videokonferenser av Meta

Facebook Portal-sortimentet lanserades 2018 och är framför allt designat som det ultimata videokonferensverktyget för hemmet. Med detta mål i åtanke har Meta-teamen utvecklat många iterationer av Facebook-portalen under de senaste tre åren. Frukten av detta arbete materialiseras av Portal Go, som släpptes för några månader sedan. Med undantag för Portal TV, som vi kommer att se direkt efter, fokuserar utbudet på några nyckelelement: en stor skärm, ett enkelt gränssnitt, en röstassistent och synergi med sitt Facebook-konto. Var försiktig, det är inte, som på din smartphone eller surfplatta, att hålla ett föremål i handen och prata på video. Facebook Portal syftar till att vara en flexibel och enkel lösning att installera och använda. Barn, tonåringar, vuxna och seniorer, tenofiler eller nybörjare kan använda den för att kommunicera med sina nära och kära.

Hälsokrisen kopplad till Covid-19 har exploderat användningen av videokonferenser, både för allmänheten och för den professionella världen. Men om var och en av oss idag har en smartphone, en surfplatta eller en dator, är vissa människor inte tillräckligt bekanta med videokonferensverktyg, som har vissa särdrag. Förutsättningar som att skapa ett konto, som varierar från en maskin till en annan, kan orsaka tekniska problem och flera hinder. Med Portal är användarupplevelsen en helt annan. Allt du behöver göra är att ansluta till ditt Facebook-konto, plus Webex, WhatsApp, GoToMeeting, BlueJeans, Workplace eller Zoom. Du kommer att ha tillgång till alla dina kontakter på de olika videokonferenstjänsterna, som kan ringas upp på ett ögonblick. Har du fastnat i disk eller något annat? Samtal kan göras med röstkommando, utan att flytta ett dugg.

Ett videokonferensverktyg för alla åldrar och för alla användningsområden

En högupplöst smart kamera

Utrustad med en 1080p ultravidvinkelkamera, erbjuder Facebook Portal en tydlig bild till dina samtalspartner. För att skilja sig från webbkameror som finns i mobila enheter och datorer har Meta lagt till en autofokusfunktion. Förstärkt av artificiell intelligens utnyttjar detta kamerans breda synfält till fullo för att fånga alla närvarande; innan du zoomar enligt siffran. Således behöver du inte göra om Facebook-portalen vid varje start, ramen förblir full och tydlig.

Lägg till det en myriad av mikrofoner som är avsedda att plocka upp din röst från andra sidan rummet oavsett var du rör dig, och du har en samtalsupplevelse som du inte kan hitta någon annanstans. Slutligen erbjuder Facebook Portal möjligheten att fysiskt stänga av kameran eller mikrofonen, eller till och med båda, för att garantera din rätt till integritet.

En skärm och ett gränssnitt för unga och gamla

Facebook-portalens skärmar fungerar som ditt primära sätt att interagera med de olika metatjänsterna. Klädd i ett tydligt gränssnitt anpassar sig skärmen efter dina vanor för att bara visa den information som är viktig för dig. Den kaklade designen av gränssnittet hjälper dig att hitta runt, oavsett din nivå av förtrogenhet med ny teknik, särskilt eftersom ljusa färger finns överallt på skärmen!

Portalfilter

För att underhålla barn erbjuder Facebook Portal många filter, klistermärken att använda under Messenger-samtal. Du kan dekorera dem med masker från de mest prestigefyllda licenserna som Disney, Marvel och många andra, med specialeffekter och musik också. Funktionen “Berätta en historia” låter dig läsa förinspelade berättelser i Portal med en hel serie animationer. Det blir då möjligt att berätta en historia för att följa med dina barn på väg att sova, även på avstånd.

Ett nav för dina anslutna objekt

Hemautomationsportal

Förutom att säkerställa dina videokonferensbehov kan Facebook Portal-verktyg bli ledare för ditt hemautomationssystem. Dina objekt anslutna till Wi-Fi-nätverket kan styras direkt från Facebook Portal-skärmen. Utrustad med Alexa, Amazons röstassistent, kommer videotelefonen att lyda rösten som den lyder fingret. Oavsett om du vill övervaka entrékameran eller släcka belysningen på övervåningen, har Facebook Portal dig täckt.

Proffsen lämnas inte utanför

Om det är frestande att tro att Facebook Portal-enheter endast är reserverade för lekfullt bruk med en praktisk aspekt, och som är begränsad till privatlivet, är det inte så. Meta har även tänkt på att tillföra mervärde på en professionell nivå så att Facebook Portal följer dig under hela veckan. Det är därför alla enheter integrerar Zoom, Webex, GoToMeeting, BlueJeans och Workplace företagstjänster förutom Facebook-appar. Dessutom bör den här december månad se Microsoft Teams ankomst till Facebook-plattformen. Alla samtal presenteras elegant i applikationen “Kalender”, vilket gör det enkelt att planera och gå med i möten.

Facebook-portalen: var komplett för semesterperioden

Som du säkert har förstått kan Facebook Portal mycket väl vara din bästa vän under semestern, och även långt efter. Slutligen vill vi berätta i detalj om de två senaste tilläggen till Facebook Portal-sortimentet. Vi tror att de är bäst lämpade för denna högtid.

Portal-TV: för ett vardagsrum fullt av liv, även utan mormor

Portal tv

Portal TV är det lilla undantaget som bevisar regeln på Facebook Portal. Denna modul utan skärm, men ändå utrustad med en Full HD-kamera, är ett enkelt sätt att styra sina anslutna objekt och att delta i videokonferenser från bekvämligheten av sin soffa. Förutom att integrera den intelligenta autofokusen så kär för Portal, fungerar den som en Smart TV. Enheten som ansluts direkt till TV:ns övre kant ger verkligen tillgång till streamingtjänster som Netflix eller Amazon Prime-video. Musikälskare glöms inte bort med Spotify och Deezer. Var garantin för ett utmärkt alternativ för årets slutfirande! Du kommer alltså att kunna erbjuda en uppslukande miljö till de närvarande i andra änden av kön, utan att hela familjen trängs framför en liten skärm.

Portal Go: ta dina nära och kära överallt i huset

Portal Go

Som namnet antyder, men Portal Go betonar självklart portabilitet. Den tar allt som gör Facebook Portals DNA och integrerar den i en bärbar låda. Med sin 6 timmars batteritid kommer den aldrig att svika dig. Speciellt eftersom den medföljande laddningsdockan går var som helst i ditt interiör eftersom den är diskret. Du kommer att kunna styra ditt hus och ta dina samtal från ett rum till ett annat utan oro. Dess triangulära design samt handtaget tenderar att erbjuda utmärkt stabilitet, var du än är.

Upptäck portalprodukter gjorda av Facebook

Relaterade Artiklar

Back to top button