Facebook patenterar en robot som efterliknar det mänskliga ögat

Facebook patenterade en ny teknik för att göra en robot som imiterar det mänskliga ögat som om det vore autentiskt.

Detta projekt skulle göra det möjligt för företaget att bygga en “högpresterande e realistisk“. Det skulle vara en ganska användbar enhet för att spåra människors ögonrörelser. Spårning av ögonrörelser hjälper dig med digitala annonser att upptäcka vad folk tittar på. Syftet är att samla in data för applikationer i virtuell verklighet designade för metaversen. Detta kan göra det enklare att ladda virtuella objekt i en VR-miljö, och generera endast de objekt som användaren för närvarande tittar på.

Facebook redo att presentera den nya roboten med speciell teknik för att imitera det mänskliga ögat

För nu är det inte klart exakt hur projektet kommer att slutföras, men Meta har lanserat en upplevelse om det som heter Horisontvärldar. Patentet, som Business Insider rapporterar, kan vara en del av ett större projekt. Till exempel en robot som härmar hela ansiktet på en människa. Ögat kunde göras med avsikt att minnas så mycket som möjligt en människa i kött och blod. På så sätt framstår robotreproduktion som mer trovärdig.

“Även om vi inte kommenterar den specifika täckningen av våra patent eller skälen till att vi lämnade in dem, är det viktigt att notera att våra patent inte nödvändigtvis täcker priserna och teknologin som används i våra produkter och tjänster”, säger en talesperson för företaget. I ett inlägg som går tillbaka till november, Mark Zuckerberg han sa att företaget också försöker “förstå världen med ett klick” genom att designa en “högupplöst touchsensor”. Denna teknik gör det också möjligt att “skapa en robotisk tunn hud” som för företaget närmare den nya eran av metaversen.

Relaterade Artiklar

Back to top button