Facebook Messenger och Instagram har nya effekter och spel för gruppsamtal

Messenger AR Effects © Facebook

Facebook
vill göra videosamtal lite roligare. För att göra detta kommer det sociala nätverket att lägga till AR-effekter för gruppsamtal budbärare
.

Dessa augmented reality-effekter, liknande det som redan finns på andra plattformar, är nu tillgängliga för Messenger-videosamtal och på Messenger Rooms videokonferensplattform. De kommer sedan att distribueras på Instagram.

AR-effekter för gruppsamtal

Facebook Messenger välkomnar ännu en ny funktion. Snabbmeddelandeapplikationen som lades till fredagen den 22 oktober 2021 utökade verklighetseffekter för att ringa videosamtal ” mer uppslukande och roligt att få kontakt med vänner och familj “Förklarar företaget med Mark Zuckerberg i ett blogginlägg.

En gång individuella är dessa AR-effekter nu tillgängliga för alla deltagare i ett videosamtal eller gruppsamtal i Messenger och Messenger Rooms. Inget revolutionerande vid horisonten eftersom andra applikationer som Snapchat har erbjudit denna typ av funktionalitet under lång tid.

70 förstärkta verklighetsfilter

Biblioteket innehåller redan 70 augmented reality-gruppeffekter, allt från ett skumskägg som gäller alla, till en ingefärskatt som fotobombar allas skärm, till ett konkurrenskraftigt minispel där spelarna måste förbereda hamburgare så snabbt som möjligt. Vissa filter appliceras därför i tur och ordning på varje deltagares skärm, eller till och med samtidigt, medan andra låter dig spela i förstärkt verklighet.

För att påskynda utvecklingen av denna funktionalitet och säkerställa att den kan fortsätta kommer Facebook att ge åtkomst till sin “API Spark AR Multipeer” till utvecklare och skapare av filter i slutet av månaden. För att dra nytta av dessa nya filter, skapa helt enkelt ett rum i appen eller starta ett videosamtal och tryck sedan på den smiley-formade knappen för att öppna biblioteket för augmented reality-effekter. Du måste sedan välja fliken “Gruppeffekter”. Facebook har också indikerat att de kommer att distribueras lite senare på Instagram.

Källa: Facebook

Relaterade Artiklar

Back to top button