Facebook medger att det har svårt att upptäcka falska konton

Facebook gör sitt bästa för att upptäcka vilka konton de faktiskt är falskt konto. Han medger dock att han inte är fullt kapabel till det.

Enligt Wall Street Journalsa Facebook-anställda under en intern presentation att företagets system för att upptäcka falska konton tenderar att underskatta dem.

En studie av 5 000 nya prenumerationer på plattformen indikerar att åtminstone 32 % och upp till 56 % de tillhör faktiskt redan registrerade användare. Detta skulle skapa tvivel på de uppskattningar som Facebook ger annonsörer på antalet användare de sannolikt kommer att nå, vilket potentiellt ifrågasätter en grundläggande pelare för dess vinster.

Facebook: fler falska konton än väntat, tvivel om företagets vinster

Facebooks aktiekurs sjönk så mycket som 6% efter sin rival snapchat väckte nya integritetsproblem. En talesperson för Facebook sa till Wall Street Journal: “Vi är kända för att analysera dubbletter av konton. Ingenting i den här historien ändrar uppskattningen av de falska konton vi avslöjar i våra offentliga register. Det inkluderar nya användare, eller data som vi tillhandahåller sammanhang till våra reklamprodukter, reklamgränssnitt, i våra servicecenter och på andra ställen.”

Det enorma marknadsvärdet av 964 miljarder dollar av Facebook stöds delvis av dess förmåga att förse annonsörer med korrekt statistik. Bolaget uppger i sina offentliga kvartalsrapporter att ca 10 % av dess nästan 3 miljarder listade användare är falska eller dubbla konton.

Enligt WSJ är Facebook-personalen dock oroad över att uppskattningarna för annonsörer kan räkna många dubbletter av konton som ofta beror på att användare blockerade från sina ursprungliga profiler skapar nya. Forskarna beräknade att en specifik typ av reklamkampanj skulle kunna ha en uppskattad täckning minskad med ca 2,2 %, eller ibland upp till 10 %.

Relaterade Artiklar

Back to top button