Facebook kommer att skapa 10 000 jobb i Europa för att utveckla Metaverse: “Det är internets nya gräns”

Metaverse

Facebook
har just meddelat sin ambition att rekrytera 10 000 personer på den gamla kontinenten med ett mål i åtanke: utvecklingen av den berömda Metaverse
.

The Metaverse är en virtuell 3D-värld, introducerad av science fiction, där människor har en avatar som rör sig runt den, interagerar med andra (virtuella) människor och till och med kan göra inköp. Om det först verkade otänkbart, är detta koncept allt mer påtagligt.

Facebook ser sin framtid i Metaversen

Och Facebook är en av de tekniska jättarna som är mest intresserade av det. Medan Zuckerberg har tagit upp ämnet flera gånger de senaste månaderna tillkännagav det sociala nätverket i september en investering på 50 miljoner dollar i utvecklingen av Metaverse. Dessutom är det nu möjligt att delta i professionella möten i virtuell verklighet med din egen avatar tack vare ett Oculus VR-headset, ett dotterbolag till Facebook, som visar de möjligheter som denna framtida teknologi erbjuder.

Sedan juli har webbjätten haft ett team helt dedikerat till detta parallella universum och som verkar i Facebook Reality Labs, dess division specialiserad på förstärkt verklighet och virtuell verklighet. Nu utökar han sina planer ytterligare med ett stort rekryteringsprojekt i Europa: ” Denna investering är en röst om förtroende för styrkan hos den europeiska teknikindustrin och potentialen hos europeiska tekniktalanger sa företaget.

Som en påminnelse är Facebook inte det enda företaget som arbetar med konceptet Metaverse. Epic Games, utgivare av Fortnite
är också väldigt intresserad av det.

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button