Facebook kommer att byta namn och det finns en god anledning till det

facebook-thumb-like.jpg © Pixabay

17 år och cirka 3 miljarder användare senare börjar förändringen kl Facebook
. Att fördjupa sig helt i sin dröm om metavers
skulle Mark Zuckerberg snart avslöja en ny identitet för webbjätten.

Facebook förbereder sig för att byta namn nästa vecka för att bättre återspegla mångfalden av sina produkter.

Facebook kommer att byta namn

Det är namnet vi alla känner till, det som drev gruppen som en webbjätte, och ändå kan det försvinna inom några dagar. Enligt uppgifter från Gränsensom citerar en källa mycket nära filen, kommer företaget Facebook att genomföra en stor omvälvning genom att byta namn nästa vecka.

Grundaren och VD:n för det sociala nätverket med flera kontroverser skulle verkligen ha planerat att göra tillkännagivandet den 28 oktober 2021 under sin årliga Connect-konferens, tillägnad hans initiativ inom AR/VR. Det nya namnet på den skapade gruppen skulle bevaras mycket väl, men enl Gränsen det kan ha en koppling till Horizon, Facebooks virtuella verklighetsplattform under utveckling som det har pratats om i två år redan.

Frigör dig från det sociala nätverket för att fokusera på metaversen

Denna förändring skulle inte vara en första, eftersom Google hade valt en omprofilering liknande 2015 genom att skapa Alphabet, dess nya moderbolag som skulle samla alla gruppens initiativ. Det är i samma riktning som Facebook vill gå. Gruppen samlar WhatsApp, Instagram, Oculus och Facebook under samma banderoll som bär namnet på dess sociala nätverk, som är lika populärt som kontroversiellt. Det amerikanska företaget vill frigöra sig från plattformen som gjorde sin framgång att föda en ny identitet som bättre skulle återspegla mångfalden av dess produkter, men också dess ambitioner.

Detta tillvägagångssätt skulle till stor del vara motiverat av Zuckerbergs nya modefluga: metaversen. Sann modeord Vid tidpunkten för tekniken betecknar denna fortfarande dåligt definierade term en uppslukande virtuell miljö som för samman användare i sammankopplade världar där de kan delta i evenemang som konserter, filmvisningar eller videospel via en avatar. Kort sagt, vad gör det redan Fortnite
.

Facebook tror starkt på detta och vill fokusera på att utveckla sin egen metavers för att bli en pionjär inom området. Tidigare i veckan tillkännagav det amerikanska företaget också skapandet av 10 000 högkvalificerade tjänster i Europa för detta ändamål.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button